Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Zastoji na AC

201 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da se v trenutnem slučaju, ko na Ljubljanski J. obvoznici popravljata 2 nadvoza in je promet z dveh pasov preusmerjen na enega, uporabi 200 m odstavnega pasu za obvoz.

Morda bi s podobno rešitvijo lahko prispevali k večji pretočnosti še katerega podobnega slučaja in bi tako DARS in izvajalci prispevali k svojemu ugledu in boljši volji uporabnikov.

26 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J janezkos 8 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


29. 12. 2023

Odziv Ministrstva za infrastrukturo

Začasne zapore na cestah urejata 82. člen in 83. člen Zakona o cestah (Uradni list RS, št. 132/22, 140/22 – ZSDH-1A, 29/23 in 78/23 – ZUNPEOVE) v povezavi s Pravilnikom o zaporah na cestah (Uradni list RS, št. 4/16 in 132/22 – ZCes-2).

Pravilnik o zaporah na cestah, Priloga 4, omogoča s tipsko prometno ureditvijo ZAPORA B-2 vožnjo po odstavnem pasu, pri čemer je potrebno z začasno talno prometno signalizacijo ustrezno razmejiti vozna pasova zaradi premajhne širine odstavnega pasu (2,5 m). Pri kratkotrajnih vzdrževalnih delih, ki potekajo samo ob koncih tedna (sobota in nedelja), se pojavi vprašanje smotrnosti izvedbe začasne talne signalizacije za tako kratko obdobje.

Družba DARS d.d., upravljavec slovenskih avtocest in hitrih cest, v odgovoru na pobudo odgovarja, da so bila v tem času sanacijska dela na nadvozih ljubljanske južne obvoznice že zaključena. Ob koncih tedna potekajo dela na sanaciji nadvozov Brezovica in Podpeč, ki bodo čez božično – novoletne praznike prekinjena. Na DARSU d.d. načrtujejo sanacijska dela ob najmanj prometno obremenjenih dnevih (sobota, nedelja), zapore na cestah zaradi pa prilagajajo tehničnim karakteristikam cestišča upoštevajoč zahteve za varno odvijanje prometa.   

Komentarji