Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Predlog spremembe zakonodaje - zaposlovanje "nad - povprečnih kadrov" v JU

265 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Ker že vrsto let poznamo ureditev (ki je mimo grede v nasprotju z ustavnim določilom, da smo pred zakonom vsi enaki, enake možnosti itd.), da se vrhunske športnike zaposluje v državni upravi (policiji, vojski ter ostalem javnem sektorju v najširšem pomenu besede...) zato, da se tako pomaga dosegati tudi na tak način k dosežkom vrhunskih rezultatov imam predlog, ki bi pomagal tudi ostali "nadarjeni populaciji"; da se ne bo favoriziralo samo športnike.

Predlagam, da v postopkih izbire novih kadrov kar zadeva razpise širše državne uprave zaposlite "najprej" osebe, ki seveda izpolnjujejo osnovne pogoje za zaposlitev (izobrazba, delovne izkušnje itd.) vendar pa imajo prednost pri izbiri ( t.i. "sedeča delovna mesta" v JU) osebe, ki posedujejo katerekoli državno ali tuje priznanje na kateremkoli področju udejstvovanja (šport, kultura, znanost itd.)

Tako bomo pomagali tem osebam (enako kot našim "smučarkam in smučarjem, atletom itd.), da pridejo do relativno psihično nezahtevnih delovnih mest; da bodo imeli čim več prostega časa ter bistveno: imeli bodo zagotovljeno osnovno eksistenco (redno plačilo, mesečno) za doseganje kar najboljših bodočih rezultatov na njihovem področju kjer že dosegajo vrhunske dosežke.

V ta sklop bi seveda spadale samo osebe, ki ne presegajo določen cenzus kar se tiče premoženja, ki ga posedujejo; te podrobnosti bi določili naknadno, da res dobijo zaposlitev tisti, ki jo potrebujejo.

Tako bi ne samo pomagali tem "talentom" (ki bi se prostovoljno prijavili na razpise državnih služb), temveč tudi obogatili kadrovski bazen javne uprave ter povečali potencial za gospodarsko rast in prepoznavnost države v tujini; saj te osebki ne bi zapravljali svojih sredstev samo za golo preživetje in zabavo, kot to počne večina "poprečnega" prebivalstva".

Takoj seveda vidim pomisleke o enakih možnostih, vendar je to hipokrizija prve vrste, saj potem ne sme dobiti zaposlitve noben športnik več. Ker to ni pravično do ostalih.

Vse preveč državnega denarja in varnih ugodnih zaposlitev je dobesedno vrženo proč z zaposlovanjem ljudi, ki "nimajo kaj za pokazati". Gledamo njihove izlete in uživanje vsako leto v enakih scenah na družbenih omrežjih, medtem ko se kak talent poti za delovnim strojem in izgublja energijo in talent, samo zato ker nima tete iz ozadja, ki bi mu uredila delo npr. na Upravni enoti ali pa ker se je slučajno napačnega spola, pa danes ni to moderna izbira.

Razmislite o tej novelaciji; to bi bilo prodorno in pravično. Če kdo misli, da so vrhunski športniki zastonj zaposleni v državni upravi, naj pomisli še enkrat. To ni slučaj. In tudi ni slučaj, da videvamo na družabnih omrežjih polne energije zaposlene v JU kako rinejo vsak teden v gore itd. Če bi delali v gospodarstvu za strojem jim to na kraj pameti ne bi prišlo.

Skratka, ta ugodna, sedeča delovna mesta naj bodo najprej rezervirana za talentirane ljudi, ki rabijo prosti čas, ugoden delovni čas, proste vikende, čajno kuhinjo itd. da bodo razvijali svoje talente, potem naj pridejo na vrsto šele (v JU) "običajni državljani", ki samo "hodijo na šiht" in nimajo nič drugega za pokazati.

p.s. Dovolj je povprečja in zapravljanja denarja za prazen nič, naj ima zaposlitev v Javni upravi tudi razvojno komponento. Komponento napredka, ne samo nepotizma, kronizma, klientelizma itd.

1 glas

22 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR G Gospod XY 15 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji