Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Uporaba gotovine v poslovanju z državo

693 OGLEDOV 25 KOMENTARJEV

Pojavljajo se UE, ki poslujejo samo 'kartično'. Mar to pomeni, da smo državljani brez plačilnih kartic drugorazredni? Da bo za nas morda že kaj kmalu predpisan poseben postopek, da bomo imeli posebno UE samo za drugorazredne brez plačilne kartice ? Morda samo zvečer ali ob posebnih urah?

Žal brez 'uslug' UE ne gre, tako zahteva država - torej bi bilo edino pravilno, da UE sprejema gotovino vse dotlej, dokler je tule evro plačilno sredstvo. Tudi bankovec je evro valuta, vsaj tako piše na njem !

Predlog oz. kar zahteva - državni organi MORAJO sprejemati z zakonom predpisano plačilno sredstvo, tudi gotovino. Brez izjem. Pa prosim brez pravniške latovščine v morebitnem odgovoru. Ali zakonodajo RS priznavate ali pa je ne.

90 glasov

8 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B bobubob 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


4. 12. 2023

Odziv Ministrstva za javno upravo

Uvodoma pritrjujemo predlagatelju, da je v Republiki Sloveniji gotovina plačilno sredstvo poleg uporabe kartičnega poslovanja in vseh ostalih plačilnih shem. V skladu z veljavno zakonodajo se tako tudi na upravnih enotah zagotavlja poslovanje z gotovino. Gotovinsko plačevanje je omogočeno na vseh sedežih upravnih enot in prav tako na veliki večini krajevnih uradov, ki so ustanovljeni bodisi kot notranja organizacijska enota ali kot način dela v okviru upravne enote. Gotovinsko plačevanje na upravnih enotah je zagotovljeno, negotovinsko se posluje le v izjemno redkih primerih na posameznih krajevnih uradih, na podlagi odločitve predstojnika posamezne upravne enote.

Menimo, da predlog državljana ni primeren za nadaljnjo obravnavo, saj trenutna zakonodaja kot dejansko poslovanje na upravnih enotah zagotavljata gotovinsko poslovanje.

Komentarji