Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Nadzor na meji s Hrvaško

287 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

MNZ je pravkar objavilo tole:

"NADZOR NA MEJI | Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je včeraj opravil telefonski pogovor z 🇮🇹 italijanskim kolegom Matteom Piantedosijem.

➡️ Italijanski notranji minister je obvestil slovenskega ministra o uvedbi nadzora na naši skupni meji. Bistvo tega začasnega ukrepa je preprečevanje terorizma in organiziranega kriminala.

Ministra sta se strinjala, da je lahko zahodnobalkanska pot, ki jo tesno spremljajo tako slovenske kot italijanske varnostne službe, privlačen koridor za potencialno radikalizacijo.

Minister Poklukar je ob tem poudaril nujnost začasnosti in sorazmernosti tega ukrepa. Italijanskega kolega Piantedosija je pozval, da morajo biti ukrepi sorazmerni in prijazni našim državljanom, da ne prekinemo kulturnih, prijateljskih in družinskih vezi ljudi, ki živijo ob meji.

Ministra sta se tudi dogovorila, da se v kratkem slišita generalna direktorja policij in se dogovorita, kako in kje se bo ukrep izvajal.

Slovenska policija / The Slovenian police razmere intenzivno spremlja in z namenom zagotavljanja varnosti vseh prebivalcev Slovenije ustrezno prilagaja ukrepe."

V luči tega naši vladi predlagam, da tudi mi uvedemo nadzor na meji s Hrvaško, ravno tako naj bo bistvo tega ukrepa preprečevanje terorizma in organiziranega kriminala, saj kot pravijo Italijani, je zahodnobalkanska pot privlačen koridor za potencialno radikalizacijo.

15 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR R Rakkaus 23 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji