Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Upravniki večstanovanjskih stavb in Letni obračuni za ogrevanje

255 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Na Gorenjskem smo dne 5.10.2023 prejeli od upravnika večstanovanjskih stavb Letni obračun za ogrevanje za sezono 1.7.2022 do 30.6.2023.

Pisno so ponudili etažnim lastnikom na Letnem obračunu za ogrevanje, da porabimo preveč vplačana sredstva za pokrivanje mesečnih obveznosti ali pa zaprosimo izplačilo na TRR z izpolnjevanjem in pravočasnim pošiljanjem določenega obrazca.

Izplačila preveč plačanih sredstev tistim, ki so to zahtevali pa se ne izvaja. Povedano je, da bodo začeli izvajati izplačila čez nekaj mesecev tudi za tiste, ki se niso pritožili in sicer ko končajo vse pritožbene postopke.

Glede na to, da je upravnik večstanovanjskih stavb hkrati posrednik, ki skrbi za interese etažnih lastnikov, je tudi dobavitelj toplote in je istočasno proizvajalec omenjene toplote (je proizvajalec s svojim deležem v podjetju, ki skrbi za proizvodnjo toplote. Kotlarna pa je v lasti dela etažnih lastnikov.) posledično je Letni obračun porabe toplotne energije z vsemi svojimi podatki in odnosom do etažnih lastnikov in njihovih sredstev najblažje rečeno nekorekten.

Predlagam temeljito, sistemsko urejanje, sistemski neodvisni nadzor delovanja ter eksplicitno določanje pristojnosti oz obveznosti za upravnike večstanovanjskih stavb v vseh zadevah, ki urejajo odnose med etažnimi lastniki in upravljalci večstanovanjskih stavb.

Etažni lastniki spoštujemo plačilne roke upravnika, v nasprotnem nam grozijo izterjave in zamudne obresti. Upravnik pa si lahko vzame več mesecev časa za povračilo preveč plačanih sredstev in se lahko izgovarja na varstvo osebnih podatkov, da ne pošlje odjemalcu vseh potrebnih podatkov za kontrolo razdelitve stroškov?

(dne 18.10.2023)

19 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR F Ferje 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji