Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Oživitev slovenskih kozolcev

461 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Predlagam, da se subvencionira zlaganje sena v kozolce.

Kozolci, so pomemben del slovenske kulturne dediščine. Dandanes niso več funkcionalni, ker je spravilo sena vanje preveč komplicirano glede na učinke, ki jih prinaša.

Tako se je večina kozolcov spremenila v plakatne panoje ali skladovnice drv ali pa propadajo in jih kmetje odstranjujejo. To se mi zdi škoda.

Menim, da bi kmetje proti primerni nagradi z veseljem še kdaj pa kdaj vanje zložili seno.

30 glasov

9 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR K Klemen Kregar 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


29. 12. 2023

Odziv Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Predlagane aktivnosti je v programskem obdobju 2023-2027 možno sofinancirati v okviru Strateškega načrta skupne kmetijske politike, intervencije LEADER. Projekt je lahko predmet sofinanciranja, v kolikor je njegova vsebina skladna s potrebami, cilji in ukrepi, ki se opredelijo v strategiji lokalnega razvoja (SLR), ki jo pripravi lokalna akcijska skupina (LAS).

Po odobritvi SLR, ki bo v prihodnjih tednih, bodo LAS-i objavili javne pozive za izbor operacij, na podlagi meril za izbor operacij izbrali operacije in jih predložili v končno potrditev na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP). Stopnja javne podpore bo v novem obdobju znašala največ do 80 odstotkov upravičenih stroškov operacije. Projekt mora biti izveden na upravičenem območju LAS. Upravičena območja so naselja z manj kakor 10.000 prebivalci, določenih na dan 1. januar 2022 po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Izjemoma se lahko projekt, ki ne vsebuje naložbe, izvaja tudi v naseljih z več kakor 10.000 prebivalci, če takšen projekt koristi razvoju območja LAS.

Predlagamo, da se povežete z LAS, ki deluje na območju vaših predlaganih programov, kjer vam bodo lahko svetovali glede možnosti sofinanciranja vaših aktivnosti.

Več informacij o izvajanju intervencije LEADER v novem programskem obdobju si lahko preberete na spletni strani skp.si.

Komentarji