Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Zaprtje evropske - EU meje za nezakonite migracije

940 OGLEDOV 25 KOMENTARJEV

Predlagam da Slovenija - vlada G. Golob - pristojna ministrstva (notranje, zunanje in obrambno ministrstva) v Bruslju, Nemčiji, Franciji, Italiji, Grčiji, Španiji,..., začnete kampanjo in podate končno pobudo - predlog - zahtevo da se v celoti zapre evropsko - EU južno mejo za vse nezakonite migracije iz arabskih, afriških in že celo iz azijskih držav.

 

1 - Da zahtevate da se takoj napoti EU mornarico na točke na območja med Turčijo in Grčijo, Italijo - Libijo - Tunizijo , Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

2 - Da se takoj napoti EU kopensko vojsko na mejo med Grčijo - Turčijo - Bolgarijo, Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

3 - Da zahtevate da se takoj zaseže vse barke, čolne, ladje tako od tihotapcev, kot od raznih nevladnih organizacij ki sedaj dobesedno nekaznovano tihotapijo nezakonite migrante v Evropo - EU.

 

4 - Da zahtevate da se takoj v celoti prepove in onemogoči dostop celotnemu južnemu morskemu območju (Alboransko, Tirensko ,Egejsko, Jonsko, Sredozemsko ,Črno morje) med Evropo - EU in Severno Afriko vsem nevladnim - humanitarnim organizacijam, tudi z zaplembo njihovih ladij.

 

5 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante ki se jih ulovi pri nezakonitem poskusu vstopa v EU morje in na ozemlje Evrope - EU, vrne takoj od koder so prišli (izjeme ženske,deklice, ter ostareli) ,ter se pri tem zaseže in uniči njihove barke, čolne, ladje,...

 

6 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante-begunce ki so že v EU, in ne prihajajo res iz vojnih območij takoj deportira nazaj v njihove matične države.

 

Nezakonite migracije v Evropo - EU bi se dalo rešiti takoj v 1 tednu, če bilo to res v interesu EU - Bruslja - Francije, Nemčije, Italije, Grčije, Španije,..., le kdo v resnici odloča namesto vas v EU - Bruslju ter tudi o prihodnosti celotne Evrope - EU ?!

 

Nobenega smisla nima postavljati raznih okrasnih in simboličnih ograj, žic in policijskih nadzorov (taksi služb) na notranjih EU mejah, ko so enkrat nezakoniti migranti po vaše begunci uspeli priti do Evrope - EU, jih nihče več ne ustavi ker imajo več mednarodnih pravic kot kdorkoli drug.

 

Ali sploh veste koliko ljudi živi v arabskih, afriških in celo azijskih državah, in kaj bi se zgodilo če bi se jih samo 30 % odločilo za pot v boljši jutri - v Evropo - EU ?

 

Vsaj po moje bi se celotno Evropa - EU preprosto sesula sama vase (gospodarsko, finančno, socialno, politično, zdravstveno,...), ker si ne upate zaščititi in ubraniti Evrope - EU pred nikomer (v tem primeru masovnimi nezakonitimi migracijami iz vseh vetrov)

 

Po vaši logiki bi lahko državljani arabskih, afriških in celo azijskih brez kakršne koli vojne preprosto zasedli Evropo - EU, samo dovolj jih mora biti pa bodo lahko prevzeli nadzor in oblast v Evropi.

 

Najbrž ste že pozabili na načrt Turčije - Erdogana ki se je že velikokrat javno hvalil da bo Evropa kmalu spet islamska brez kakršnekoli vojne, le kako če ne z masovnimi migracijami ?!

Ali poznate konvencijo o zaščiti beguncev, ter kdo je sploh res begunec ter kdo migrant ? 

Čim begunec ki beži iz lastne države zaradi vojne, nasilja,.... zapusti prvo varno sosednjo državo,in se odpravi čez 5 - 10 držav postane ekonomski migrant, in avtomatično izgubi status begunca ter pravico do mednarodne zaščite v EU. 

www.unhcr.org/si/konvencija-o-statusu-beguncev

 

Ampak vi ste bolj papeški od papeža, in se v vsem klanjate USA.

Zanima me kako lahko EU - na čelu z vodilnimi politiki v Bruslju, Nemčija , Francija, Italija, Grčija, Španija, Hrvaška načrtno kršijo EU - shengenski sporazum - pogodbo ? 

Sedaj dobesedno celotna EU zveza krši omenjeni sporazum, ter celo sam politični vrh v Bruslju podpira - zagovarja in celo vstopnin državam v EU (Italija, Grčija, Španija, Bulgaria ) dobesedno vsiljujejo nezakonite migracije iz arabskih, afriških in celo azijskih držav. 

Ali bo kdorkoli od vodilih v Bruslju kazensko odgovarjal za načrtno tihotapljenje nezakonitih migrantov v Evropo - EU ? 

Več kot očitno pa mednarodna pravila,nadzor mej, zakoni, ustava, konvencije,sporazumi resolucije,..., veljajo samo za naivno evropsko EU rajo - ovčke !? 

eur-lex.europa.eu/SL/legal-content/glossary/schengen-agreement-and-convention.html

www.consilium.europa.eu/sl/policies/schengen-area/

 

www.rtvslo.si/svet/evropa/meloni-svari-pred-prihodom-vec-deset-milijonov-africanov-v-evropo/681600

www.24ur.com/novice/tujina/ladje-za-resevanje-migrantov-naj-jih-odpeljejo-v-drzave-pod-zastavo-katerih-plujejo.html

 

www.zurnal24.si/slovenija/slovenija-za-zdaj-molci-o-zvitem-manevru-hrvaske-policije-migranti-rigonci-meja-hrvaska-prehod-411753

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/italija-zaostruje-migracijsko-zakonodajo-francija-in-nemcija-noceta-prebeznikov-z-lampeduse/681810

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/nemcija-bo-uvedla-nadzor-na-meji-s-poljsko-in-cesko-poljska-pa-na-meji-z-nemcijo/682865

 

www.24ur.com/novice/tujina/v-italiji-odslej-lazji-izgon-migrantov-brez-pravice-do-azila.html

V EU - Bruselj ter vse EU države nismo dolžni finančno podkupovati afriških, arabskih,... držav da obdržijo svoje večinoma moške državljane da ostanejo v lastni matični državi, ampak se preprosto zapre z vojsko in mornarico EU odprte meje - vrata ki so trenutno prosto odprte za vse ki se jim zahoče v obljubljeno deželo. 

Dodaten razlog za popolno zaprtje Evropske - EU zunanjih mej za nezakonite migracije je vprašanje, kdo vse sploh prihaja na ozemlje Evrope - EU držav (kdo od vas jamči da med migranti ni morilcev, teroristov, posiljevalcev, nasilnežev,...), saj ni popolnoma nobenega nadzora nad nezakonitimi migracijami iz celotne Afrike ? 

Kdo od vas politikov - vlad na čelu z vodilnimi Bruslju jamči za varnost - državljank in državljanov Evrope - EU ? 

Evropa - EU - Evropski narod preprosto nismo dolžni finančno, ekonomsko, socialno, zdravstveno,... skrbeti za milijone ekonomskih migrantov iz arabskih, afriških in celo azijskih držav. 

Dodaten preprost predlog je da se nekje v Afriki ustanovi nova država za prave begunce. 

 

Me prav zanima na kaj se boste tokrat izgovarjali, razen na EU direktive, USA ukaze, razne pravice migrantov, razne podpisane resolucije,..., kje so pa pravice, svoboda, enakopravnost, varnost, demokracija,... EU državljanov in državljank ?!

 

Zaradi koga ste EU politiki - vlade tudi vi v Sloveniji v resnici na oblasti, zaradi migrantov po vaše beguncev, ali zaradi evropskega naroda, koga morate najprej zaščititi ?!

54 glasov

7 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 52 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Peter G: 257 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


19. 12. 2023

Odziv Ministrstva za notranje zadeve

Migracijski tokovi so v največji meri odvisni od dogajanja v državah izvora in zaradi skrb vzbujajočega stanja, ki smo mu poleg vojne v Ukrajini zdaj priča še na Bližnjem vzhodu, je tudi razvoj dogodkov na zahodno-balkanski migracijski poti, katere del je tudi Republika Slovenija, zelo negotov. Razmere še dodatno zaostrujejo nedavni teroristični napadi, zaradi katerih se je stopnja tveganja za varnost znotraj EU močno povišala, saj bi se lahko pripadniki terorističnih in ekstremističnih gibanj infiltrirali tudi v mešane migracijske tokove na zahodno-balkanski poti, prek katere beležimo največje število nedovoljenih vstopov v državo. Republika Slovenija je sicer tranzitna država, prek katere večina prispelih migrantov potuje naprej v ciljne države članice EU.

Glede na geopolitične spremembe in s tem novo oblikovana krizna območja, se EU sooča s številnimi drugimi tveganji. Glede na to, da pri upravljanju migracij obravnavamo tudi izredno občutljive in ranljive ciljne skupine, mora biti odziv temu primeren, usklajen oziroma sorazmeren. Omogočati mora uravnoteženost med spoštovanjem temeljnih človekovih pravic in svoboščin na eni strani ter zahteve moderne doktrine zagotavljanja notranje varnosti na drugi strani.

Poleg okoliščin v izvornih državah migrantov pa na obseg migracij vpliva tudi sodelovanje partnerskih držav in drugih tretjih držav, prek katerih migranti potujejo, učinkovito varovanje zunanje schengenske meje ter uspešnost dejanske izvedbe vračanja migrantov, ki nimajo pravice ostati v EU. Pri naslavljanju tovrstnih izzivov pa smo lahko uspešni le s skupnimi napori vzdolž celotne migracijske poti, pri čemer je Zahodni Balkan že zaradi geografske lege in zgodovinskih odnosov naša prioritetna regija. Na vse to Republika Slovenija že dlje časa opozarja in izpostavlja ob različnih priložnostih – na zasedanjih Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve, mednarodnih konferencah in v dvostranskih pogovorih z drugimi državami članicami in državami regije Zahodnega Balkana.

Prav tako Slovenija v tem oziru že več let uspešno sodeluje s partnerji Zahodnega Balkana tudi v okviru platforme Procesa Brdo, kjer se prednostno osredotočamo prav na boj proti tihotapljenju migrantov, v zvezi s čimer smo prišli že do pomembnih dosežkov, ki že kažejo prve rezultate (npr. na področju operativne izmenjave informacij). Poleg tega si znotraj procesa prizadevamo pomembno prispevati tudi k bolj učinkovitemu vračanju iz regije, pri čemer pozivamo tako k uporabi preventivnih informacijskih kampanj v izvornih državah za ozaveščanje o tveganjih pri nezakonitih migracijah kot tudi k svetovanju tistim osebam, ki tukaj obtičijo in zaradi pomanjkanja informacij ne vedo, kakšne so njihove možnosti.

Pomemben dosežek v zadnjem času je bila delna prilagoditev brezvizumskih politik nekaterih držav na zahodno-balkanski poti z vizumsko politiko EU. Stanje kaže, da je na tem področju potrebno nadaljnje delo, k čemur tudi Republika Slovenija redno poziva v dvostranskih stikih s partnerji Zahodnega Balkana. Države vzdolž poti spodbujamo tudi k sodelovanju z EU agencijami (Agencija Evropske unije za azil, Frontex) tudi na področju vračanja in ponovnega sprejema. V zadnjem času je največ aktivnosti Slovenije potekalo na področju migracij in boja proti organiziranemu kriminalu, še posebej boju proti tihotapljenju migrantov in trgovini z ljudmi. Prav na tem področju se pripravlja projekt EU4FAST, znotraj katerega bo EK dodelila sredstva za boj proti tihotapljenju migrantov in trgovini z ljudmi na Zahodnem Balkanu in v katerem bo aktivno sodelovala tudi Slovenija.

Ker se je z letošnjim letom zunanja schengenska meja premaknila s slovensko-hrvaške na hrvaško-bosansko mejo, EU od Hrvaške kot polnopravne članice schengenskega prostora pričakuje, da bo zunanjo schengensko mejo ustrezno nadzirala. V tem oziru je pomembno omeniti nedavno razširjeni mandat Evropske agencije za mejno in obalno stražo (v nadaljevanju Frontex), ki agenciji daje pristojnost za pomoč pri upravljanju zunanjih meja EU, prav tako pa tudi pri dejanskem izvajanju vračanja migrantov. Zato smo na Evropsko komisijo pred kratkim naslovili pobudo, da se ta čim hitreje zavzame za sklenitev statusnega sporazuma med Frontexom in Bosno in Hercegovino, Hrvaško pa pozivamo k dodatni okrepitvi nadzora na zunanji schengenski meji oziroma zunanji meji Evropske unije, saj bi to nenazadnje prispevalo k zmanjšanju sekundarnih migracij in nedovoljenih vstopov v Republiko Slovenijo, posledično pa tudi naprej. Vendar pa upravljanje z odločitvijo Republike Hrvaške o pomoči Frontexa ni v naši pristojnosti. Če se bo Republika Hrvaška odločila za sprejem pomoči Frontexa, lahko v tem kontekstu z napotitvami računa tudi na podporo Slovenije.

Dokler pa ne pride do vidnejših premikov na področju zaščite zunanje schengenske meje, je Republika Slovenija dolžna tako zaščititi svoje državljane kot prispevati k vsesplošnem zagotavljanju notranje varnosti in javnega reda znotraj EU. Tako smo zaradi povečanih varnostnih tveganj v širši regiji konec oktobra začasno uvedli ponovni nadzor na svoji notranji schengenski meji s Hrvaško in Madžarsko. Za ponovno začasno uvedbo notranjih nadzorov pa so se iz istega naslova odločile še številne druge države članice EU. Do danes je slovenska policija na mejnih prehodih izvedla vrsto ukrepov in aktivnosti.

Sicer pa že od samega vstopa Republike Hrvaške v schengensko območje slovenska policija svoje delovanje organizira po potrebah na terenu, in sicer na način, da se obremenjenim policijskim enotam zagotavlja pomoč iz drugih, tisti trenutek manj obremenjenih policijskih enot, vključujoč tudi pomožne policiste. Policija poleg tega že sedaj na najbolj obremenjenih območjih tako zagotavlja pomoč policistov Specializiranih enot za nadzor državne meje, policistov konjenikov, policijskih helikopterjev itn. Policija je že v začetku leta kadrovsko okrepila policijske postaje za izravnalne ukrepe ter na novo ustanovila Policijsko postajo za izravnalne ukrepe Novo mesto. Prav tako so na policijskih postajah, kjer so pred pridružitvijo Republike Hrvaške schengenskemu območju delovale Skupine za varovanje meje, sedaj ustanovljene Skupine za izravnalne ukrepe.

Poleg navedenega se redno izvajajo tudi mešane patrulje s policijami vseh sosednjih držav. Mešane patrulje s hrvaško in italijansko policijo pa bodo še nadgrajene in okrepljene, kar je bilo dogovorjeno tudi na nedavnem tristranskem srečanju notranjih ministrov Republike Slovenije, Republike Hrvaške in Italijanske republike, ki mu je sledilo še tristransko srečanje šefov policij. Tovrstna tristranska srečanja bodo postala stalni konstruktivni mehanizem sodelovanja, kamor bodo že v prihajajočih tednih in mesecih vabljeni tudi kolegi z Zahodnega Balkana, s katerimi želimo identificirati izzive in oblikovati skupne rešitve vzdolž celotne zahodno-balkanske migracijske poti.

Republika Slovenija je mnenja, da se upravljanja migracij ne smemo lotevati šele na naših notranjih mejah, ampak moramo naslavljati njihove temeljne vzroke. Tudi na ravni EU se že dlje časa veliko pozornosti namenja zunanji dimenziji migracij. V tem kontekstu se je oblikovalo akcijske načrte za vse glavne migracijske poti v EU, ki so zdaj že v fazi implementacije, o kateri se na delovnih srečanjih redno poroča.

Za reševanje migracijskih vprašanj je v tem kontekstu ključno oblikovanje partnerstev, ki morajo slediti pristopu po meri. Pri tem Republika Slovenija poudarja, da je ključnega pomena spoštovanje že sklenjenih sporazumov o vračanju in ponovnem sprejemu ter izvajanje vračanja migrantov, ki niso upravičeni do zaščite, ob spoštovanju človekovih pravic. Želimo si več odločnosti pri uporabi orodij, kot je mehanizem po 25a členu vizumskega zakonika ter zagovarjamo, da se v nabor orodij vključijo tudi drugi vzvodi, kot so tisti na področju trgovinske politike.

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 2. 10. 2023 | 10:20:33

Zaprtje evropske - EU meje za nezakonite migracije

Predlagam da Slovenija - vlada G. Golob - pristojna ministrstva (notranje, zunanje in obrambno ministrstva) v Bruslju, Nemčiji, Franciji, Italiji, Grčiji, Španiji,..., podate končno pobudo - predlog - zahtevo da se v celoti zapre evropsko - EU južno mejo za vse nezakonite migracije iz arabskih, afriških in že celo iz azijskih držav.

 

1 - Da zahtevate da se takoj napoti EU mornarico na točke na območja med Turčijo in Grčijo, Italijo - Libijo - Tunizijo , Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

2 - Da se takoj napoti EU kopensko vojsko na mejo med Grčijo - Turčijo - Bolgarijo, Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

3 - Da zahtevate da se takoj zaseže vse barke, čolne, ladje tako od tihotapcev, kot od raznih nevladnih organizacij ki sedaj dobesedno nekaznovano tihotapijo nezakonite migrante v Evropo - EU.

 

4 - Da zahtevate da se takoj v celoti prepove in onemogoči dostop celotnemu južnemu morskemu območju (Alboransko, Tirensko ,Egejsko, Jonsko, Sredozemsko ,Črno morje) med Evropo - EU in Severno Afriko vsem nevladnim - humanitarnim organizacijam, tudi z zaplembo njihovih ladij.

 

5 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante ki se jih ulovi pri nezakonitem poskusu vstopa v EU morje in na ozemlje Evrope - EU, vrne takoj od koder so prišli (izjeme ženske,otroci do 14 leta, ter ostareli) ,ter se pri tem zaseže in uniči njihove barke, čolne, ladje,...

 

6 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante-begunce ki so že v EU, in ne prihajajo res z vojnih območij takoj deportira nazaj v njihove matične države.

 

Nezakonite migracije v Evropo - EU bi se dalo rešiti takoj v 1 tednu, če bilo to res v interesu EU - Bruslja - Francije, Nemčije, Italije, Grčije, Španije,..., le kdo v resnici odloča namesto EU - Bruslja ter tudi vas

o prihodnosti Evrope - EU ?!

 

Nobenega smisla nima postavljati raznih okrasnih in simboličnih ograj, žic in policijskih nadzorov (taksi služb) na notranjih EU mejah, ko so enkrat nezakoniti migranti po vaše begunci uspeli priti do Evrope - EU, jih nihče več ne ustavi ker imajo več mednarodnih pravic kot kdorkoli drug.

 

Ali sploh veste koliko ljudi živi v arabskih, afriških in celo azijskih državah, in kaj bi se zgodilo če bi se jih samo 30 % odločilo za pot v boljši jutri - v Evropo - EU ?

 

Vsaj po moje bi se celotno Evropa - EU preprosto sesula sama vase (gospodarsko, finančno, socialno, politično, zdravstveno,...), ker si ne upate zaščititi in ubraniti Evrope - EU pred nikomer (v tem primeru masovnimi nezakonitimi migracijami iz vseh vetrov)

 

Po vaši logiki bi lahko državljani arabskih, afriških in celo azijskih brez kakršne koli vojne preprosto zasedli Evropo - EU, samo dovolj jih mora biti pa bodo lahko prevzeli nadzor in oblast v Evropi.

 

Najbrž ste že pozabili na načrt Turčije - Erdogana ki se je že velikokrat javno hvalil da bo Evropa kmalu spet islamska brez kakršnekoli vojne, le kako če ne z masovnimi migracijami ?!

 

Ampak vi ste bolj papeški od papeža, in se v vsem klanjate USA.

 

www.rtvslo.si/svet/evropa/meloni-svari-pred-prihodom-vec-deset-milijonov-africanov-v-evropo/681600

 

www.zurnal24.si/slovenija/slovenija-za-zdaj-molci-o-zvitem-manevru-hrvaske-policije-migranti-rigonci-meja-hrvaska-prehod-411753

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/italija-zaostruje-migracijsko-zakonodajo-francija-in-nemcija-noceta-prebeznikov-z-lampeduse/681810

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/nemcija-bo-uvedla-nadzor-na-meji-s-poljsko-in-cesko-poljska-pa-na-meji-z-nemcijo/682865

 

www.24ur.com/novice/tujina/v-italiji-odslej-lazji-izgon-migrantov-brez-pravice-do-azila.html

 

Me prav zanima na kaj se boste tokrat izgovarjali, razen na EU direktive, USA ukaze, pravice migrantov, razne podpisane resolucije,..., kje so pa pravice, svoboda, enakopravnost, varnost, demokracija,... EU državljanov in državljank ?!

 

Zaradi koga ste EU politiki-vlade v resnici na oblasti, zaradi migrantov po vaše beguncev, ali zaradi evropskega naroda, koga morate zaščititi ?!

Verzija predloga z dne, 2. 10. 2023 | 10:37:18

Zaprtje evropske - EU meje za nezakonite migracije

Predlagam da Slovenija - vlada G. Golob - pristojna ministrstva (notranje, zunanje in obrambno ministrstva) v Bruslju, Nemčiji, Franciji, Italiji, Grčiji, Španiji,..., podate končno pobudo - predlog - zahtevo da se v celoti zapre evropsko - EU južno mejo za vse nezakonite migracije iz arabskih, afriških in že celo iz azijskih držav.

 

1 - Da zahtevate da se takoj napoti EU mornarico na točke na območja med Turčijo in Grčijo, Italijo - Libijo - Tunizijo , Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

2 - Da se takoj napoti EU kopensko vojsko na mejo med Grčijo - Turčijo - Bolgarijo, Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

3 - Da zahtevate da se takoj zaseže vse barke, čolne, ladje tako od tihotapcev, kot od raznih nevladnih organizacij ki sedaj dobesedno nekaznovano tihotapijo nezakonite migrante v Evropo - EU.

 

4 - Da zahtevate da se takoj v celoti prepove in onemogoči dostop celotnemu južnemu morskemu območju (Alboransko, Tirensko ,Egejsko, Jonsko, Sredozemsko ,Črno morje) med Evropo - EU in Severno Afriko vsem nevladnim - humanitarnim organizacijam, tudi z zaplembo njihovih ladij.

 

5 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante ki se jih ulovi pri nezakonitem poskusu vstopa v EU morje in na ozemlje Evrope - EU, vrne takoj od koder so prišli (izjeme ženske,otroci do 14 leta, ter ostareli) ,ter se pri tem zaseže in uniči njihove barke, čolne, ladje,...

 

6 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante-begunce ki so že v EU, in ne prihajajo res z vojnih območij takoj deportira nazaj v njihove matične države.

 

Nezakonite migracije v Evropo - EU bi se dalo rešiti takoj v 1 tednu, če bilo to res v interesu EU - Bruslja - Francije, Nemčije, Italije, Grčije, Španije,..., le kdo v resnici odloča namesto vas v EU - Bruslju ter tudi o prihodnosti celotne Evrope - EU ?!

 

Nobenega smisla nima postavljati raznih okrasnih in simboličnih ograj, žic in policijskih nadzorov (taksi služb) na notranjih EU mejah, ko so enkrat nezakoniti migranti po vaše begunci uspeli priti do Evrope - EU, jih nihče več ne ustavi ker imajo več mednarodnih pravic kot kdorkoli drug.

 

Ali sploh veste koliko ljudi živi v arabskih, afriških in celo azijskih državah, in kaj bi se zgodilo če bi se jih samo 30 % odločilo za pot v boljši jutri - v Evropo - EU ?

 

Vsaj po moje bi se celotno Evropa - EU preprosto sesula sama vase (gospodarsko, finančno, socialno, politično, zdravstveno,...), ker si ne upate zaščititi in ubraniti Evrope - EU pred nikomer (v tem primeru masovnimi nezakonitimi migracijami iz vseh vetrov)

 

Po vaši logiki bi lahko državljani arabskih, afriških in celo azijskih brez kakršne koli vojne preprosto zasedli Evropo - EU, samo dovolj jih mora biti pa bodo lahko prevzeli nadzor in oblast v Evropi.

 

Najbrž ste že pozabili na načrt Turčije - Erdogana ki se je že velikokrat javno hvalil da bo Evropa kmalu spet islamska brez kakršnekoli vojne, le kako če ne z masovnimi migracijami ?!

Ali poznate konvencijo o zaščiti beguncev, ter kdo je sploh res begunec ter kdo migrant ? 

Cim

www.unhcr.org/si/konvencija-o-statusu-beguncev

 

Ampak vi ste bolj papeški od papeža, in se v vsem klanjate USA.

 

www.rtvslo.si/svet/evropa/meloni-svari-pred-prihodom-vec-deset-milijonov-africanov-v-evropo/681600

 

www.zurnal24.si/slovenija/slovenija-za-zdaj-molci-o-zvitem-manevru-hrvaske-policije-migranti-rigonci-meja-hrvaska-prehod-411753

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/italija-zaostruje-migracijsko-zakonodajo-francija-in-nemcija-noceta-prebeznikov-z-lampeduse/681810

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/nemcija-bo-uvedla-nadzor-na-meji-s-poljsko-in-cesko-poljska-pa-na-meji-z-nemcijo/682865

 

www.24ur.com/novice/tujina/v-italiji-odslej-lazji-izgon-migrantov-brez-pravice-do-azila.html

 

Me prav zanima na kaj se boste tokrat izgovarjali, razen na EU direktive, USA ukaze, pravice migrantov, razne podpisane resolucije,..., kje so pa pravice, svoboda, enakopravnost, varnost, demokracija,... EU državljanov in državljank ?!

 

Zaradi koga ste EU politiki-vlade v resnici na oblasti, zaradi migrantov po vaše beguncev, ali zaradi evropskega naroda, koga morate zaščititi ?!

Verzija predloga z dne, 2. 10. 2023 | 12:59:49

Zaprtje evropske - EU meje za nezakonite migracije

Predlagam da Slovenija - vlada G. Golob - pristojna ministrstva (notranje, zunanje in obrambno ministrstva) v Bruslju, Nemčiji, Franciji, Italiji, Grčiji, Španiji,..., podate končno pobudo - predlog - zahtevo da se v celoti zapre evropsko - EU južno mejo za vse nezakonite migracije iz arabskih, afriških in že celo iz azijskih držav.

 

1 - Da zahtevate da se takoj napoti EU mornarico na točke na območja med Turčijo in Grčijo, Italijo - Libijo - Tunizijo , Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

2 - Da se takoj napoti EU kopensko vojsko na mejo med Grčijo - Turčijo - Bolgarijo, Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

3 - Da zahtevate da se takoj zaseže vse barke, čolne, ladje tako od tihotapcev, kot od raznih nevladnih organizacij ki sedaj dobesedno nekaznovano tihotapijo nezakonite migrante v Evropo - EU.

 

4 - Da zahtevate da se takoj v celoti prepove in onemogoči dostop celotnemu južnemu morskemu območju (Alboransko, Tirensko ,Egejsko, Jonsko, Sredozemsko ,Črno morje) med Evropo - EU in Severno Afriko vsem nevladnim - humanitarnim organizacijam, tudi z zaplembo njihovih ladij.

 

5 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante ki se jih ulovi pri nezakonitem poskusu vstopa v EU morje in na ozemlje Evrope - EU, vrne takoj od koder so prišli (izjeme ženske,otroci do 14 leta, ter ostareli) ,ter se pri tem zaseže in uniči njihove barke, čolne, ladje,...

 

6 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante-begunce ki so že v EU, in ne prihajajo res z vojnih območij takoj deportira nazaj v njihove matične države.

 

Nezakonite migracije v Evropo - EU bi se dalo rešiti takoj v 1 tednu, če bilo to res v interesu EU - Bruslja - Francije, Nemčije, Italije, Grčije, Španije,..., le kdo v resnici odloča namesto vas v EU - Bruslju ter tudi o prihodnosti celotne Evrope - EU ?!

 

Nobenega smisla nima postavljati raznih okrasnih in simboličnih ograj, žic in policijskih nadzorov (taksi služb) na notranjih EU mejah, ko so enkrat nezakoniti migranti po vaše begunci uspeli priti do Evrope - EU, jih nihče več ne ustavi ker imajo več mednarodnih pravic kot kdorkoli drug.

 

Ali sploh veste koliko ljudi živi v arabskih, afriških in celo azijskih državah, in kaj bi se zgodilo če bi se jih samo 30 % odločilo za pot v boljši jutri - v Evropo - EU ?

 

Vsaj po moje bi se celotno Evropa - EU preprosto sesula sama vase (gospodarsko, finančno, socialno, politično, zdravstveno,...), ker si ne upate zaščititi in ubraniti Evrope - EU pred nikomer (v tem primeru masovnimi nezakonitimi migracijami iz vseh vetrov)

 

Po vaši logiki bi lahko državljani arabskih, afriških in celo azijskih brez kakršne koli vojne preprosto zasedli Evropo - EU, samo dovolj jih mora biti pa bodo lahko prevzeli nadzor in oblast v Evropi.

 

Najbrž ste že pozabili na načrt Turčije - Erdogana ki se je že velikokrat javno hvalil da bo Evropa kmalu spet islamska brez kakršnekoli vojne, le kako če ne z masovnimi migracijami ?!

Ali poznate konvencijo o zaščiti beguncev, ter kdo je sploh res begunec ter kdo migrant ? 

Čim begunec ki beži iz lastne države zaradi vojne, nasilja,.... zapusti prvo varno sosednjo državo,in se odpravi čez 5-10 držav postane ekonomski migrant, in avtomatično izgubi status begunca ter pravico do mednarodne zaščite. 

www.unhcr.org/si/konvencija-o-statusu-beguncev

 

Ampak vi ste bolj papeški od papeža, in se v vsem klanjate USA.

Zanima me kako lahko EU - na čelu z vodilnimi v Bruslju, Nemčija , Francija, Italija, Grčija, Španija, Hrvaška načrtno kršijo EU - shengenski sporazum - pogodbo ? 

Sedaj dobesedno celotna EU zveza krši omenjeni sporazum, ter celo sam politični vrh v Bruslju podpira - zagovarja in celo vstopnin državam v EU (Italija, Grčija, Španija, Bulgaria ) dobesedno vsiljujejo nezakonite migracije iz arabskih, afriških in celo azijskih držav. 

Ali bo kdorkoli od vodilih v Bruslju kazensko odgovarjal za tihotapljenje nezakonitih migrantov v Evropo - EU ? 

Več kot očitno pa mednarodna pravila,nadzor mej, zakoni, ustava, konvencije,sporazumi resolucije,..., veljajo samo za naivno evropsko EU rajo - ovčke !? 

eur-lex.europa.eu/SL/legal-content/glossary/schengen-agreement-and-convention.html

www.consilium.europa.eu/sl/policies/schengen-area/

 

www.rtvslo.si/svet/evropa/meloni-svari-pred-prihodom-vec-deset-milijonov-africanov-v-evropo/681600

 

www.zurnal24.si/slovenija/slovenija-za-zdaj-molci-o-zvitem-manevru-hrvaske-policije-migranti-rigonci-meja-hrvaska-prehod-411753

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/italija-zaostruje-migracijsko-zakonodajo-francija-in-nemcija-noceta-prebeznikov-z-lampeduse/681810

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/nemcija-bo-uvedla-nadzor-na-meji-s-poljsko-in-cesko-poljska-pa-na-meji-z-nemcijo/682865

 

www.24ur.com/novice/tujina/v-italiji-odslej-lazji-izgon-migrantov-brez-pravice-do-azila.html

 

Me prav zanima na kaj se boste tokrat izgovarjali, razen na EU direktive, USA ukaze, pravice migrantov, razne podpisane resolucije,..., kje so pa pravice, svoboda, enakopravnost, varnost, demokracija,... EU državljanov in državljank ?!

 

Zaradi koga ste EU politiki - vlade tudi vi v Sloveniji v resnici na oblasti, zaradi migrantov po vaše beguncev, ali zaradi evropskega naroda, koga morate najprej zaščititi ?!

Verzija predloga z dne, 2. 10. 2023 | 13:25:37

Zaprtje evropske - EU meje za nezakonite migracije

Predlagam da Slovenija - vlada G. Golob - pristojna ministrstva (notranje, zunanje in obrambno ministrstva) v Bruslju, Nemčiji, Franciji, Italiji, Grčiji, Španiji,..., začnete kampanjo in podate končno pobudo - predlog - zahtevo da se v celoti zapre evropsko - EU južno mejo za vse nezakonite migracije iz arabskih, afriških in že celo iz azijskih držav.

 

1 - Da zahtevate da se takoj napoti EU mornarico na točke na območja med Turčijo in Grčijo, Italijo - Libijo - Tunizijo , Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

2 - Da se takoj napoti EU kopensko vojsko na mejo med Grčijo - Turčijo - Bolgarijo, Španijo in Marokom, z polnimi pooblastili.

 

3 - Da zahtevate da se takoj zaseže vse barke, čolne, ladje tako od tihotapcev, kot od raznih nevladnih organizacij ki sedaj dobesedno nekaznovano tihotapijo nezakonite migrante v Evropo - EU.

 

4 - Da zahtevate da se takoj v celoti prepove in onemogoči dostop celotnemu južnemu morskemu območju (Alboransko, Tirensko ,Egejsko, Jonsko, Sredozemsko ,Črno morje) med Evropo - EU in Severno Afriko vsem nevladnim - humanitarnim organizacijam, tudi z zaplembo njihovih ladij.

 

5 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante ki se jih ulovi pri nezakonitem poskusu vstopa v EU morje in na ozemlje Evrope - EU, vrne takoj od koder so prišli (izjeme ženske,deklice, ter ostareli) ,ter se pri tem zaseže in uniči njihove barke, čolne, ladje,...

 

6 - Da zahtevate da se vse nezakonite migrante-begunce ki so že v EU, in ne prihajajo res iz vojnih območij takoj deportira nazaj v njihove matične države.

 

Nezakonite migracije v Evropo - EU bi se dalo rešiti takoj v 1 tednu, če bilo to res v interesu EU - Bruslja - Francije, Nemčije, Italije, Grčije, Španije,..., le kdo v resnici odloča namesto vas v EU - Bruslju ter tudi o prihodnosti celotne Evrope - EU ?!

 

Nobenega smisla nima postavljati raznih okrasnih in simboličnih ograj, žic in policijskih nadzorov (taksi služb) na notranjih EU mejah, ko so enkrat nezakoniti migranti po vaše begunci uspeli priti do Evrope - EU, jih nihče več ne ustavi ker imajo več mednarodnih pravic kot kdorkoli drug.

 

Ali sploh veste koliko ljudi živi v arabskih, afriških in celo azijskih državah, in kaj bi se zgodilo če bi se jih samo 30 % odločilo za pot v boljši jutri - v Evropo - EU ?

 

Vsaj po moje bi se celotno Evropa - EU preprosto sesula sama vase (gospodarsko, finančno, socialno, politično, zdravstveno,...), ker si ne upate zaščititi in ubraniti Evrope - EU pred nikomer (v tem primeru masovnimi nezakonitimi migracijami iz vseh vetrov)

 

Po vaši logiki bi lahko državljani arabskih, afriških in celo azijskih brez kakršne koli vojne preprosto zasedli Evropo - EU, samo dovolj jih mora biti pa bodo lahko prevzeli nadzor in oblast v Evropi.

 

Najbrž ste že pozabili na načrt Turčije - Erdogana ki se je že velikokrat javno hvalil da bo Evropa kmalu spet islamska brez kakršnekoli vojne, le kako če ne z masovnimi migracijami ?!

Ali poznate konvencijo o zaščiti beguncev, ter kdo je sploh res begunec ter kdo migrant ? 

Čim begunec ki beži iz lastne države zaradi vojne, nasilja,.... zapusti prvo varno sosednjo državo,in se odpravi čez 5 - 10 držav postane ekonomski migrant, in avtomatično izgubi status begunca ter pravico do mednarodne zaščite v EU. 

www.unhcr.org/si/konvencija-o-statusu-beguncev

 

Ampak vi ste bolj papeški od papeža, in se v vsem klanjate USA.

Zanima me kako lahko EU - na čelu z vodilnimi politiki v Bruslju, Nemčija , Francija, Italija, Grčija, Španija, Hrvaška načrtno kršijo EU - shengenski sporazum - pogodbo ? 

Sedaj dobesedno celotna EU zveza krši omenjeni sporazum, ter celo sam politični vrh v Bruslju podpira - zagovarja in celo vstopnin državam v EU (Italija, Grčija, Španija, Bulgaria ) dobesedno vsiljujejo nezakonite migracije iz arabskih, afriških in celo azijskih držav. 

Ali bo kdorkoli od vodilih v Bruslju kazensko odgovarjal za načrtno tihotapljenje nezakonitih migrantov v Evropo - EU ? 

Več kot očitno pa mednarodna pravila,nadzor mej, zakoni, ustava, konvencije,sporazumi resolucije,..., veljajo samo za naivno evropsko EU rajo - ovčke !? 

eur-lex.europa.eu/SL/legal-content/glossary/schengen-agreement-and-convention.html

www.consilium.europa.eu/sl/policies/schengen-area/

 

www.rtvslo.si/svet/evropa/meloni-svari-pred-prihodom-vec-deset-milijonov-africanov-v-evropo/681600

www.24ur.com/novice/tujina/ladje-za-resevanje-migrantov-naj-jih-odpeljejo-v-drzave-pod-zastavo-katerih-plujejo.html

 

www.zurnal24.si/slovenija/slovenija-za-zdaj-molci-o-zvitem-manevru-hrvaske-policije-migranti-rigonci-meja-hrvaska-prehod-411753

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/italija-zaostruje-migracijsko-zakonodajo-francija-in-nemcija-noceta-prebeznikov-z-lampeduse/681810

 

www.rtvslo.si/evropska-unija/nemcija-bo-uvedla-nadzor-na-meji-s-poljsko-in-cesko-poljska-pa-na-meji-z-nemcijo/682865

 

www.24ur.com/novice/tujina/v-italiji-odslej-lazji-izgon-migrantov-brez-pravice-do-azila.html

V EU - Bruselj ter vse EU države nismo dolžni finančno podkupovati afriških, arabskih,... držav da obdržijo svoje večinoma moške državljane da ostanejo v lastni matični državi, ampak se preprosto zapre z vojsko in mornarico EU odprte meje - vrata ki so trenutno prosto odprte za vse ki se jim zahoče v obljubljeno deželo. 

Evropa - EU - Evropski narod preprosto nismo dolžni finančno, ekonomsko, socialno, zdravstveno,... skrbeti za milijone ekonomskih migrantov iz arabskih, afriških in celo azijskih držav. 

Dodaten preprost predlog je da se nekje v Afriki ustanovi nova država za prave begunce. 

 

Me prav zanima na kaj se boste tokrat izgovarjali, razen na EU direktive, USA ukaze, razne pravice migrantov, razne podpisane resolucije,..., kje so pa pravice, svoboda, enakopravnost, varnost, demokracija,... EU državljanov in državljank ?!

 

Zaradi koga ste EU politiki - vlade tudi vi v Sloveniji v resnici na oblasti, zaradi migrantov po vaše beguncev, ali zaradi evropskega naroda, koga morate najprej zaščititi ?!

Komentarji