Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Podražitev zavarovanja obremeni minimalno plačo delojemalcev

205 OGLEDOV 12 KOMENTARJEV

Spoštovani,

Opozarjamo na predvideno podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja iz 34 € na 44 €, ki bi bila odšteta delojemalcu pri obračunu plače. Če upoštevamo, da je minimalna plača trenutno 878 €, bi to pomenilo, da bi nam po odštevanju zneska za dopolnilno zavarovanje ostalo enako kot prej, torej 878 €. Za marsikaterega starša, ki ima otroke, samsko osebo ali kogarkoli drugega bi ta dodatni znesek 44€ pomenil resnično veliko.

V času, ko se razmišlja o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, bi bilo smotrno preučiti druge rešitve. Zato pozivamo, da se razmisli o prenosu teh stroškov na delodajalce in ne odtegniti neposredno iz plač delojemalcev.

Na naslednjih volitvah bomo skrbno premislili, koga bomo podprli, in jasno izražamo svoje nestrinjanje s stališčem gospoda Goloba glede te zadeve. Zato pravimo: "Dol s Golobom!"

Pozivamo vas, da ponovno premislite o tej odločitvi in upoštevate potrebe ter mnenja državljanov. Nič ne nasprotuje ideji o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, vendar ne na račun dodatne finančne obremenitve za nas, državljane, še posebej, če se to odraža pri obračunu plače.

Z odločnim stališčem, da bomo razmislili o ukinitvi svojega zavarovanja, vas opozarjamo, da takšne poteze niso v skladu z interesi državljanov.

Z upanjem na razumevanje in spremembo odločitve.

Lep pozdrav

4 glasovi

7 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 52 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji