Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Ubijanje solidarnosti preko Zakonu o delu na črno (ZPDZC-1)

167 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Ob lepi solidarnosti, ki so jo ljudje izkazali ob nedavnih poplavah in tudi ob pozivih same vlade ljudem k tej solidarnosti pozivam vlado, da naredi tudi nekaj zelo konkretnega v smeri vzpodbujanja solidarnosti med ljudmi.

Trenutni Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1) namreč v svojem 7. členu daje premalo takih izjem, ki so v preteklosti omogočile graditi solidarnost med ljudmi. Solidarnost na srečo še vedno živi med ljudmi a je zaradi tega in podobnih zakonov v zatonu.

Nujno bi poleg sosedske pomoči, ki je določena v smislu fizične bližine prebivanja, morali vnesti še prijateljsko pomoč, ki je določena v smislu racionalne/emocialne bližine med ljudmi. Nekdo si je bližje s sosedi, spet drug pa si je bližje z enako mislečimi.

Veliko dobre volje, lepih spominov in konec koncev tudi veliko ustvarjenega je nastalo, ko so si ljudje pomagali zgraditi domove za svoje družine. Kar je sedaj praktično prepovedano z vsemi določili po raznih zakonih.

Predlagam vladi, da poišče take načine preprečevanja dela na črno, ki ne bodo ubijali solidarnosti in dobrih odnosov med ljudmi. Zagotovo se jih da najti, vendar je potrebnega nekoliko več dela. Lažje je seveda kar vse počez prepovedati in potem »ubiješ« vse po vrsti, seveda tudi delo na črno.

19 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 46 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevz Langus 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji