Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Umestitev želežniškega postajališča

148 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Spoštovana vlada republike Slovenije,

z namenom izboljšanja in razširitve javnega prevoza ter vzpostavitve boljših prometnih povezav v mestu, vas s tem pismom nagovarjam s predlogom za umestitev novega železniškega postajališča "Ljubljana Moste" med že obstoječima postajama Ljubljana Polje in Ljubljana.

Ta predlog temelji na naslednjih temeljnih razlogih:

1. Strateška Lokacija:

Postajališče bi se nahajalo v izjemno ugodnem položaju, saj bi zagotovilo enostaven dostop do nakupovalnega središča BTC, ki je ključna točka za prebivalce in obiskovalce. Ta povezava bi spodbudila tako gospodarsko aktivnost kot tudi izboljšala možnosti za izbiro prevoza.

2. Povezava naselij:

Nova postaja bi predstavljala izredno pomembno prometno povezavo med naselji, kot so Ljubljana Fužine, Štepanjsko naselje in naselje Moste. To bi prineslo pozitivne učinke na izboljšanje mobilnosti prebivalcev teh območij.

3. Okoljska trajnost:

Uvedba učinkovitih možnosti javnega prevoza bi pomembno prispevala k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in izboljšanju kakovosti zraka v mestu, kar je ključno za trajnostno naravnanost.

4. Družbena povezanost:

Nova postaja bi olajšala dostop do javnega prevoza za različne družbene skupine, kar bi prispevalo k večji inkluzivnosti ter izboljšalo možnosti mobilnosti za vse prebivalce.

5. Izboljšana potniška izkušnja:

Postajališče bi ponudilo boljšo in hitrejšo povezavo med omenjenimi naselji ter glavnim mestnim jedrom, kar bi izboljšalo potniško izkušnjo.

S pozivom, da upoštevate ta predlog in pretehtate vse njegove potencialne koristi za prebivalce ter razvoj lokalnih skupnosti, vas vljudno prosim, da se posvetite tej pobudi ter preučite njen pozitiven vpliv na prebivalce in celotno državo.

Hvaležen sem za vaš čas in pozornost ter upam, da bo ta predlog pripomogel k nadaljnjemu razvoju infrastrukture ter trajnostni mobilnosti v našem mestu in državi.

S spoštovanjem,

Matevž

13 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji