Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Zvišanje minimalne plače na 15€ na uro

264 OGLEDOV 14 KOMENTARJEV

Spoštovana vlada,

Z vsem spoštovanjem se obračam na vas s predlogom za zvišanje minimalne plače na 15€ na uro. Razumem, da se ukvarjate z različnimi vprašanji in izzivi, vendar bi rad poudaril pomen dviga minimalne plače za naše državljane in gospodarstvo kot celoto.

Minimalna plača igra ključno vlogo pri zagotavljanju dostojnih življenjskih standardov delavcem v državi. Obstojajo različne oblike negotovosti in stroškov, s katerimi se soočajo delavci, zlasti tisti z nizkimi plačami. Zvišanje minimalne plače bi omogočilo večji finančni samostojnosti, zmanjšalo tveganje revščine in prispevalo k splošnemu socialnemu in gospodarskemu razvoju.

Poleg izboljšanja kakovosti življenja delavcev ima zvišanje minimalne plače pozitiven vpliv tudi na gospodarstvo. S povečanjem dohodkov nizko plačanih delavcev se poveča njihova poraba, kar lahko spodbudi povpraševanje po izdelkih in storitvah ter prispeva k dvigu gospodarske aktivnosti. To lahko koristi tako lokalnim podjetjem kot tudi celotnemu trgu.

Razumem, da se dvig minimalne plače lahko nanaša na različne sektorje in podjetja na različne načine. Zato predlagam, da se hkrati izvaja tudi dialog s predstavniki gospodarstva in socialnih partnerjev, da se najdejo rešitve, ki bi bile sprejemljive za vse strani.

Vesel bi bil, če bi se posvetili temu predlogu in preučili potencialne koristi, ki bi jih prineslo zvišanje minimalne plače na 15€ na uro. S tem korakom bi se naša država lahko postavila na stran boljše kakovosti življenja za vse državljane in spodbudila trajnostno gospodarsko rast.

Hvala za vaš čas in pozornost. Upam, da boste prepoznali pomembnost tega predloga za našo družbo.

Z spoštovanjem

Matevž

12 glasov

11 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji