Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Razumevanje med javno upravo in gospodarstvom

227 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Razumevanje med javno upravo in gospodarstvom ni najboljše, je slabo.

Čeprav so delni premiki v zadnjih letih v razumevanju, kaj gospodarstvo in fizične osebe sploh potrebujejo od javne uprave. Najmanj kar je, skratka hitre in kvalitetne odločitve, itd..

Ampak težava je v tem, da se jih veliko zaposlenih v obeh sektorjih, ne more vživeti eden v drugega in zato prihaja, do veliko napačnih domnev.

Ali je to plača, delovni pogoji, strokovnost dela, hitrost dela.

Kaj pomeni, če je napačna odločitev ali sploh ni odločitve v javni upravi.

Ali pa, če v podjetju imajo delo, nimajo, kako iščejo trg in ga obdržijo, kakšno imajo organizacijo in ali se morajo ubadati z razno birokracijo.

Zato predlagam, da se testno preseli del javne uprave in gospodarstva med sabo in se opravi analitika.

Vzamemo recimo vzorec 3000 oseb, predvidevam, se javijo prostovoljno in lahko dobijo na koncu leta tudi kakšno nagrado za to.

a) Javna uprava delavci bi šli delat v mesta v gospodarstvo, različna gospodarska podjetja po državi, v proizvodnjo. Podjetja, ki niso v lasti države. Ampak ne izgubijo nobenih delovnih privilegijev, kot so plača, itd…) . Samo delovno mesto zamenjajo. Najboljše bi bilo 1/3 z upravne enote, 1/3 z občin, 1/3 z vlade (ministrstva kader).

b) Delavci iz proizvodnje bi pa šli v ta delovna mesta zapolniti in bi skušali delati njihova delovna mesta. Po črki zakona, odločbe pisati, delati za šalterjem, delati z osebami, itd…

c) Tukaj bi seveda imeli uvajanje v delo in stalno poleg enega pomočnika s sabo, da se dobijo prave sinergije in kvalitetni podatki.

d) Ali pa bi imeli prej še 1 mesec uvajalnega dela in potem 1 mesec realnega samostojnega. Bi se pa tudi pogledalo in prerazporedilo, da bi vsaj glede na znanje prej razporedilo delavce tako, da bi bili zmožni opravljati to delo.

Po vsem tem se bi naredili razgovori in opravila analitika, kjer se lahko država še bolje pripravi, da servisira nam občanom in gospodarstvu za nemoteno delo, hitrejše delo in vse kar je povezano s tem, nas vseh.

To sedaj je samo okvir – ideja, ker brez razumevanja eden drugega nikoli ne bo bolje.

12 glasov

8 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Silvester V. 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji