Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Socialna pomoč in javno razpisana opravila

92 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da bi prejemniki socialne pomoči morali opraviti določeno kvoto del, (razen prejemniki pomoči, ki jo dobivajo, ker so nesposobni opravljati delo - npr Invalidski, zdravje itd):

Zavod za zaposlovanje bi zbiral na temu namenjenem portalu vsa potrebna opravila, ki jih je potrebno opraviti. Pogozdovanje, urejanje okolice, pobiranje smeti, kmetje bi lahko objavili sezonska kmetijska opravila, obrtniki bi lahko objavljali vsa možna dela, ki bi jih bilo potrebno opraviti. Zasebniki bi lahko objavljali razna hišna opravila, košnja trave, prevozi itd... Zavod bi tako lahko od opravljenih del prejel plačilo (če gre za kmetijska dela ali obrtniška dela) ... prejemniki socialne pomoči, pa bi morali opraviti določeno število teh del, da so opravičeni do socialne pomoči. Vsako delo bi bilo ovrednoteno z določenimi točkami in če želiš prejeti vsak mesec socialno pomoč, moraš opraviti zadostno število opravil, ki jih razpiše zavod.

V tem primeru bi bilo dobro za vse: Prejemnik socialne pomoči, bi moral opravljati javna dela in tako zbirati točke, obrtniki bi prišli do delovne sile za opravila, ki so lahko zgolj enkratna, kmetje bi dobili sezonske delavce...

Prejemniki socialne pomoči bi tako prišli do pomoči le, če državi vrnejo to pomoč z nekim delom... kar je edino pošteno... seveda bi količina zahtevanega dela bila omejena na tako količino, da je prejemnik socialne pomoči toliko zaposlen, da nima časa opravljati svojega dela na črno, ampak ima še vedno čas, da si aktivno išče primernejšo zaposlitev.

AVTOR G Gasper Zorman 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in že ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15878

Komentarji