Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Prepoved vožnje s kolesi na določenih območjih

315 OGLEDOV 24 KOMENTARJEV

Pozdravljeni, glede na prihod višjih temperatur se na cesti sreča tudi vedno več kolesarjev, ki pa so lahko z svojimi dejanji izjemno nevarni in ogrožajo normalen pretok cestnega prometa predvsem na tistih delih cest, ki so ozki. Moji predlogi so naslednji:

a) da policija poostreno izvaja nadzor na cestah in daje tudi kazni 500 evrov in naprej za tiste, ki se vozijo po državnih cestah pa je v bližini zgrajen koridor kolesarske steze,

b) predlagam tudi prepoved vožnje s kolesi v mestih kjer niso zgrajene kolesarske steze, ali pa se te ne upoštevajo pri vožnji kolesarjev (lep primer je mestno jedro Ljubljane, pa tudi Celja verjamem da je podobna situcija tudi v drugih mestih). Torej naj se popolnoma prepove promet za kolesarje tam kjer ni zgrajene kolesarske infrastrukture je pa pot, ki je izključno peš cona (lep primer so krožišča, kjer so velikokrat zgrajene kolesarske poti pa se kolesarji rajši vozijo skozi krožišče kjer se vozijo avtomobili).

c) naj se tudi prepove vožnja s kolesi na cestah, ki vodijo v vasi, saj so ozke in nepregledne velikokrat pa tudi strme, na keterih se kolesarji spuščajo kot na kakšni dirki po Sloveniji pa to niso. Vlada naj tudi za takšna dejanja preuči kazni.

č) poleg tega predlagam, da se popolnoma prepove zaris izključnih kolesarskih stez na cestah, ki so prej bile namenjene motornem prometu ali peščem in, če se že spuščajo v tovrstne projekte naj bodo steze zarisane na novih trasah, vsakršen drug promet pa naj bo tam prepovedan.

14 glasov

26 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Y Yoys780 27 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji