Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Prevozni stroški - javni prevoz

239 OGLEDOV 14 KOMENTARJEV

Vladi predlagam, da se plačevanje potnih stroškov preusmeri v javni prevoz. S podporo iz strani javne politike z nakazilom sredstev (potni stroški od posameznika) ter subvencijami se bi lahko razvil in okrepil javni transport. Namesto, da zaposleni prejemamo stroške za potne stroške pri izplačilu plač, se raje ta sredstva direktno namenijo ponudniku javnega transporta.

S tem bi naredili velik korak pri ohranjanju narave, na cestah bi bile manjše gužve in posledično manj nesreč in smrtnih žrtev. Vzemimo si za primer Luksemburg, ki ima javni transport brezplačen (subvencioniran iz strani države).

Na tem področju bi bilo potrebno imeti dolgoročno vizijo, da se država s participacijo naroda razvija in naredi korak pri razvoju tudi pri vozilih na alternativna goriva. Samo širjenje infrastrukture cest nam ne bo nič doprinesla, ker se promet iz leta v leto povečuje.

Dolgoročno bi lahko s tako potezo naredili korak naprej, da bi z dobro ponudbo javnega transporta dosegli to, da ga bi ljudje koristili in s tem bi vsak posameznik prispeval, da naredimo nekaj za prihodnjost naših potomcev in naravo.

14 glasov

17 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T TineH 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji