Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Kajenje in posledice tega početja - kako odpraviti nekatere krivice od tega

111 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Da je kajenje škodljivo, ni treba posebaj razlagati. Do sedaj je to edino početje, ki nima nobene prednosti. Le škodo, in sicer:

1. okvare zdravja - pljuč, ožilja in še mnogo drugega. Da o vplivu tega dima na ljudi (tudi bolnike, otroke itd.) v okolici ne pišem. Oni po nepotrebnem obremenjujejo že tako preobremenjeno zdravstvo.To vsi vemo.

2. iz raziskav je znano, da je več kot tri četrtine požarov antropogenih in od tega največ zaradi kajenja, malomarno odvrženih ogorkov. Tudi marsikakeri gozdni požar je povzročil malomarno odvržen ogorek (letos na krasu!).

Predlogi: Na kratko. Tobačni izdelki so prepoceni! In, ker gre za popolnoma nepotrebno dodatno obremenjevanje zdravstva, naj se pri vsakem tobačnem izdelku prišteje k ceni dodatni prispevek, ki bo namenjen za zdravljenje posledic kajenja, ne pa, da to plačujemo vsi. Tako bo odpravljena tudi ta krivica. in, ker kadilci povzročajo tudi požare, naj se prav tako pri prodaji tobačnih izdelkov obračuna prispevek za gasilce in škodo po teh požarih.

AVTOR Z Za pravičnost in mir 9 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in že ima odgovor pristojnega organa: predlagam.vladi.si/predlog/15785

Komentarji