Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Odprava časovne omejitve orožnega lista - posebni primeri

232 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Predlagam spremembo 14. člena Zakona o orožju, ki govori o pogojih za izdajo in zamenjavo oziroma podaljšanje orožne listine posamezniku, in sicer v delu, ki se nanaša na orožni list izdan zaradi tega, ker je oseba življenjsko ogrožena.

Pogoji za pridobitev varnostnega orožja so izredno rigorozni - ogroženost prosilca mora biti izredno visoka (življenjsko ogrožajoča), potrebnih je zelo veliko dokazil, prič, pričanj, potrdil s policije, od delodajalca, zapisnikov .... kar je nenazadnje povezano tudi s stroški. Tako visoka ogroženost ne poteče v času 10ih let, oziroma sploh nikoli. Če te "dotična" oseba življenjsko ogroža, potem ta ogroženost ne izgine kar čez noč, hkrati pa je nemogoče ugotoviti ali sploh kdaj mine. Kako se naj preverja in ponovno dokazuje kje je oseba, ki je vzrok ogroženosti, kje se giblje, je še v zaporu ali se je morda preselila v sosednjo ulico, v kakšnem psihičnem stanju je?

Zaradi ponovne (ne)zmožnosti pridobitve vseh dokazil, se osebo, ki se ji varnostno orožje vzame, pahne v izredno osebno stisko in se mora nenazadnje prevzeti odgovornost za njeno življenje, v primeru napada nanjo.

2 glasova

21 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR V Vanja Tajnšek 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji