Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Pričetek gradnje mostu med Mednim in Vikrčami

121 OGLEDOV 1 KOMENTAR

V letu 2016 je bila pripravljena »Študija etapnosti in faznosti proučitve optimizacije načrtovanih ukrepov spremembe projekta Jeprca-Stanežiče-Brod«, ki je v prvi etapi predvidela izgradnjo cestne povezave Medno-Vikrče.

V letu 2022 je Direkcija RS za infrastrukturo odprla investicijski projekt novogradnje ceste Medno-Vižmarje in pristopila k naročilu projektne dokumentacije racionalizacije rekonstrukcije regionalne ceste glede na prvotno predvidene rešitve.

Pri tem se zapostavlja in zanemarja kritično ozko grlo pretočnosti Tacenske in Kajakaške ceste, ki v navezavi do Celovške ceste (prek Kosmačeve ulice) predstavljata dnevni tranzit tovornega prometa iz Šiške do Vikrč in Pirnič ter zalednih naselij.

Danes je stanje nevzdržno.

Dejstvo je, da so Kajakaška cesta, Tacenska cesta in Brod v zadnjih letih postali tranzit za številne prebivalce Kranja, Medvod, Škofje Loke in zalednih zaselkov, pri čemer prihaja do prekomerne zgostitve prometa, kar ne samo onemogoča normalen prihod do doma, temveč je sprožilec povzročitve več prometnih nesreč na Tacenski cesti in Kajakaški cesti. Poleg težjih vozil, ki vozijo skozi naselje, imamo stanovalci veliko težavo z neupoštevanjem hitrosti 30 km/h, kolikor je omejitev v večjem delu Kajakaške ceste. Prometne nesreče s smrtnim izidom ali hudimi poškodbami so v tem prometnem kaosu na omenjenih cestah neizogibne. Po teh cesti dnevno hodijo otroci v šolo, pohodniki iz cele Ljubljane na Šmarno goro, ogromno je kolesarjev, zato moramo najti rešitev za preprečitev tveganj nesreč, ki bi morala biti realizirana v preteklosti.

Navedeni problem bi bilo moč rešiti z že napovedano in v Študiji potrjeno cesto z mostom prek Save med Mednim in Vikrčami. Prosim za potrditev, da sodi projekt cestne povezave Medno-Vikrče v del aktivnosti omenjenega investicijskega projekta novogradnje ceste Medno-Vižmarje ter za informacijo o predvidenem pričetku (leto) gradnje.

AVTOR G Gregor9 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje predloga sistemske ureditve

Komentarji