Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Minimalna plača po stopnjah izobrazbe

1127 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Velik svetovni gospodarski problem je izginjanje srednjega sloja prebivalstva. Praviloma je to sloj, ki fizično ustvarja prihodke, dobičke in s tem dviga gospodarsko rast. V privatnem sektorju vidim zadeve, kot so opisane spodaj. Verjamem, da je podobno tudi v javnem.

Zgornji sloj:

Plače se mu dvigajo, kar je razumljivo, saj potrebujemo strokovnjake, zdravnike in dobre managerje. Če se jim plače ne bi dvigale, bi odšli čez mejo. Klasično pravilo trga dela.

Spodnji sloj:

Plače se dvigajo z rastjo minimalne plače. Minimalna plača se je v zadnjih letih lepo popravila. Pohvala na račun vlad, ki so to omogočile. Verjamem, v nadaljevanje trenda.

Srednji sloj:

Sloj, ki je vsaj delno pozabljen. V marsikaterem podjetju bo marsikdo s 6. ali 7. stopnjo izobrazbe kmalu na minimalni plači. Mislim, na razvojni kader, tehnologe, delavce v kontrolah, kadrovnike, računovodje... Vsekakor zelo pomembni kadri podjetja, kateri nimajo "zagotovljene" rasti plač.

Predlagam uvedbo minimalne plače, vezane na raven uradne izobrazbe. S tem bi tudi srednjemu sloju zagotovili vsaj minimalno rast.

13 glasov

18 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matej83 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji