Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Pomanjkanje učiteljev v šolah

154 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Predlagam, da se glede na to, da v šolah manjka precej učiteljev, predvsem matematikov, fizikov.. racionalizira šolski proces v OŠ.

Najprej bi bilo potrebno ukiniti skupine pri predmetih MAT, SLJ in ANG v OŠ, ki se bi naj oblikovale glede na sposobnosti učencev. Glede na moje izkušnje se skupine nikoli ne oblikujejo glede na sposobnosti pri posameznem predmetu saj ne morejo biti vsi enako nadarjeni za vsak predmet enako. Sedaj je urejeno tako, da je otrok v isti skupini pri vseh predmetih. Če se ukinejo skupine pri teh predmetih v 8. in 9. razredu, se npr. pri treh oddelkih vsakega razreda sprostita skoraj en učitelj slovenščine, en matematike in eden angleščine.

Pod drugo bi bilo potrebno ukiniti izbirne predmete kot so urejeni sedaj. Vsaka šola naj ponudi po 3 ali 4 izbirne predmete, ki se izvajajo samo, če je pri njih prijavljeno najmanj 16 otrok. Vse ostalo se naj ukine. Sedaj je urejeno tako, da se izbirni predmet izvaja tudi če so npr k predmetu prijavljeni samo trije učenci. Nekateri izbirni predmeti so taki, ki bi spadali na raven krožkov, ne učnih ur.

18 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Mare123 28 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji