Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Predlagam takojšnjo spremembo zakona o sindikatih

145 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Sindikate je potrebno razredčiti. Ne trdim ukiniti pač pa razredčiti. Namreč v sedanjem času ko imamo demokracijo sindikate nimajo tolikšne moči da bi lahko drastično spreminjali delovne pogoje in druge aktualne resnice.

Dejstvo je da ob nastopu vsake vlade leve ali desne sindikati in sicer najprej Fides skoči s svojo zahtevo (denar) potem verižno v drugem planu šolniki nato ostali en za drugim, nenazadnje sedaj še kmečki sindikati…pa sindikat vojske (…za katere se bojim in stavim, če zaropota ne bo nobenega, ki bi zavihtel vsaj belo zastavo,…--ne za ta denar že ne…)

Od kod toliko sindikatov in zakaj jih rabimo. Časi ko je sindikat deloval kot zaščita delavca pri delodajalcu je mimo, ko so uredili preko delodajalcev počitniške kapacitete ki jih zdaj uporabljajo ali so jih odkupoili za drobiž vodilni sindikalisti, ko so bil svonjske polovice itd,…

Zdaj so nastopili sindikati d.o.o. brez odgovornosti zgolj s svojo frazo o zaščiti in krivicah, pri tem se njihovi akterji skrivajo za mastnimi plačami in se pogajajo in blebečejo.

Sindikalisti naj bodo do neke mere zaščiteni ampak zato ne dodatno plačani oziroma celo profesionalci.

Takoj ukiniti konfederacije ipd.

En sam sindikat razvejan v branže ampak pod eno taktirko.

Tako bi zmanjšali kadre v sindikatih, zlorabe v delovnih organizacijah javnega značaja kot so zdravstvo, šolstvo, promet itd.

 

6 glasov

12 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR O obhodnik 38 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji