Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Interventni zakon - zmanjšanje dni dopusta za zdravnike

314 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Zdravnike cenim. Tako kot cenim vse ostale poklice, tudi snažilke, smetarje, keramičarje,... Ampak to, kako so počasi izkoristili šibkost slovenskih vlad poleg področja javnega naročanja, uvedbe dvoživkarskega sistema, uvedbe podjemnih pogodb za delo pri svojem delodajalcu... Kaj takega se v realnem sektorju ne more zgoditi niti v sanjah.

In ta piko na "I" imajo neverjetno veliko dni letnega dopusta. Po vsem tem, kar smo videli v zadnjem času, tak dopust potrebujejo za delo izven delovnega časa pri koncesionarjih, kjer opravljajo še enkrat toliko dela kot v lastni organizaciji, in to bistveno bolj produktivno. Torej prejmejo od lastne organizacije dopust za delo drugje.

Predlagam torej zmanjšanje dopusta na primerljive količine letnega dopusta v Republiki Sloveniji. Tako bodo ukrepi:

1. uveljavitev konkurenčne klavzule za delo drugje

2. znižanje dni letnega dopusta

3. prilagoditev standardov in normativov iz zasebnega v javni sektor

prinesli ogromno število dodatnih delovnih ur, ki bodo v javnih zavodih na voljo za sprejem bolnikov. Seveda je potrebno dodati še podporne službe in digitalizacijo procesa, da se bodo ekipe lahko posvetile bolniku in se ne ukvarjale z administracijo.

37 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M matjazs 27 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


1. 8. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

Zahvaljujemo se vam za vse vaše predloge, ki jih bomo na Ministrstvu za zdravje skrbno preučili.  Naš cilj je nenehno prizadevanje za krepitev javnega sektorja, spodbujanje zdravega delovnega okolja in zagotavljanje visokokakovostnih storitev našim državljanom. Vaše sodelovanje pri teh prizadevanjih je neprecenljivo in upamo, da bomo imeli vašo nadaljnjo podporo, ko si prizadevamo za pozitivne spremembe.

Ministrstvo za zdravje se s tem v mislih prednostno usmerja v ureditev stanja v zdravstvu z celovito in kompleksno zdravstveno reformo, ki bo zaobjela vse področja delovanja, pri tem pa so nam v veliko spodbudo vladne pobude in predlogi, ki služijo kot dober temelj za prihodnje razprave o praksah zaposlovanja in pravicah delavcev v javnem sektorju.

Še enkrat hvala za vaš predlog in sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti javnega zdravstva.

Komentarji