Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

vloga države pri odpusti obveznosti dolžnikom zahteva nujno ureditev, ko gre za poseg v terjatve upnikov, ki so fizične osebe

122 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Vpet sem v postopke osebnih stečajev in vidim sistemsko anomalijo, saj imajo upniki priglašene terjatve v postopku osebnega stečaja dolžnika, ki je fizična oseba. Sedaj jim grozi, da bo država dolžnikom odpustila obveznosti in s tem tudi obveznosti, ki jih imajo do upnika BISTVO: Država bo terjatev, ki ni njena PREPROSTO kar odpisala in tako nedopustno posegla v pričakovano premoženje upnikov, terjatve, ki so razvidne v pravnomočnih sodnih odločbah in sklepih o izvršbah.

Država bi lahko odpisala svoje terjatve, nikakor pa ne terjatve upnikov (le z njihovim izrecinim soglasjem bi to lahko storila) zato gre predlog v to smer, da se sistemsko uredi predpis osebnih stečajev, da, ko pride do faze odpusta obveznosti dolžnikom, da se upnike vpraša ali so za to, da se njihove terjatve odpišejo (odpiše jih država, sodišče) in da bi se lahko odpisale le terjatve v katerih je upnik država. V kolikor država odpiše terjatve upnikom, ki so fizične osebe, pa bi morala država vsaj v določenem procentu te terjatve upnikom poplačati iz proračuna.

AVTOR V verso verso 441 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že v obravnavi: predlagam.vladi.si/predlog/15999

Komentarji