Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Povečati vpis na naslednje fakultete

302 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Zadnje čase se omenja samo pomanjkanje družinskih zdravnikov. Vendar je tudi veliko pomanjkanje logopedov, fizioterapevtov,... Na logopedijo in surdopedagogiko se v Ljubljani vsako leto lahko vpiše le 15 študentov.

Predlagam, da se prouči potrebe po posameznih zdravstvenih delavcih in se ustrezno poveča vpis na falultetah za posamezne programe. Naj jih nekaj naštejem:

-Logopedija in surdopedagogika

-Specialna in rehabilitacijska pedagogika

-Socialna pedagogika

-Fizioterapija

-Zdravstvena nega

33 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Mavrica123 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


6. 3. 2024

Odziv Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Pojasnjujemo, da je Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je v oktobru 2023 pripravilo Usmeritve za pripravo načrta izvajanja študijske dejavnosti za študijsko leto 2024/2025, ki jih je posredovalo v upoštevanje visokošolskim zavodom pri pripravi besedil njihovih razpisov in v katerih je tako izpostavljeno prav navedeno v vašem predlogu, povečanje vpisnih mest na študijskih programih, kjer so izkazane potrebe, in preoblikovanje študijskih programov, kjer je iz prijav za vpis in dejanskega vpisa razvidno, da za študij na tem študijskem programu ni interesa.

Usmeritve so bile z vidika potreb po vpisnih mestih predhodno usklajene z vsemi ostalimi ministrstvi in bodo del pogajanj za sklenitev pogodbe o financiranju študijske dejavnosti na visokošolskih zavodih za obdobje 2025–2028. Javno dostopne so tudi na spletni strani Financiranje visokošolskega študija | GOV.SI, v razdelku Pogajanja za novo pogodbeno obdobje 2025 - 2028.

Komentarji