Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Izvidi laboratorijskih preiskav (krvi, urina) vidni v aplikaciji zVem

2034 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Pozdravljeni.

Vsi izvidi pri specialistih so vidni v aplikaciji zVem, kjer so nam vseskozi dostopni. V primeru laboratorijskih preiskav (krvi, urina) pa so ti izvidi vidni samo osebnim zdravnikom, ki morajo potem o rezultatih obveščati bolnike (tudi če so ti OK). S tem so zdravstveni delavci dodatno obremenjeni, uporabniki storitev pa nimamo vpogleda v te izvide.

Dodatno bi lahko pri specialistu imeli možnost, da izberemo ali želimo natisnjen izvidi prejeti po pošti ali zadostuje elektronska verzija na portalu zVem.

Lp, C

60 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR C cmikla 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


4. 9. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

Na portalu zVEM se zavedamo, da je dostop do zdravstvenih dokumentov za državljane pomemben. ZZZS je v dogovoru z Ministrstvom za zdravje in NIJZ v novembru 2022 razvil zaledno informacijsko rešitev, ki omogoča, da NIJZ nadgradi portal in mobilno aplikacijo zVEM tako, da bodo zaposleni lahko na varen način prišli do svojih zdravstvenih dokumentov. V naslednjih mesecih pa se bodo odvijala nova dogovarjanja o nadaljnjih korakih in morebitni tesnejši povezanosti servisov ZZZS in NIJZ, o katerih boste sproti obveščeni.

V CRPP (centralni register podatkov o pacientu – podatki iz registra se prikazujejo na portal zVEM) se v največjem obsegu zbirajo ambulantni izvidi in odpustna pisma. Posebni tipi izvidov, kot so npr. laboratorijski izvidi, pa so še v fazi uvajanja. Tovrstni izvidi nastajajo v specializiranih lokalnih informacijskih sistemih, ki večinoma še niso povezani s CRPP. Možno je, da izvajalec zdravstvene dejavnosti posreduje ambulantne izvide, ne pa tudi laboratorijskih izvidov. Zahvaljujemo se vam za predlog in vam želimo še naprej prijetno uporabo portala in aplikacije zVEM.

Komentarji