Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Reorganizacija programa socialne vključenosti(invalidi)

545 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Spoštovani!

Vsako delo naj bo primerno plačano.Čeprav ne opravljamo zahtevnejših del v programu socialne vključenosti kot invalidi(odločba ZRZS)pa vseeno ima nekdo od nas finančno korist.Ne dobimo plače ampak smo dalje na socialnih transferjih,pa čeprav se vsak dan odpravimo zgodaj zjutraj od doma in delamo 6 ur na dan!

Ta program bi moral biti spremenjen in drugače strukturiran in zasnovan,da bi dobivali nek dohodek,da bi se nam štela doba in ne bi vsakih 6 mesecev vlagali kup papirjev na center za socialno delo.....zakaj sploh to pogosto preverjanje....saj se vse skupaj financira iz državnega proračuna.....in tisti ki hoče kaj zaslužit na črno itak ne bo imel denarja na TRR!!

Pa še tisto majhno nagrado nam poberejo ker se po zakonu šteje kot občasen dohodek....halo še si kaznovan če se trudiš in si marljiv!!

Pa lep pozdrav socialni državi,ki nas delovne invalide postavlja v ekstremo podrejen položaj,ampak nikoli nobene besede nikjer,ne v tako glasnih medijih in tudi ne drugod....torej ali je to še socialna država ko nekaj delaš in vseeno ne dobiš plačila ampak socialno pomoč?

 

30 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Z zapostavljen za vedno 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


5. 2. 2024

Odziv Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Programi socialne vključenosti se po Zakonu o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov izvajajo na podlagi javnega razpisa. Letos zaključujemo štiriletno obdobje tega razpisa in bomo pristopili k pripravi novega razpisa, ki ga bomo skušali koncipirati nekoliko drugače kot v prejšnjem obdobju. Predpisani programi bodo še vedno vsebovali obvezne delovne in socialne vsebine, saj so programi namenjeni osebam, ki niso zaposljive na trgu dela. To je tudi razlog, da vključenim v program ne teče delovna doba. Programi so namenjeni predvsem ohranjanju delovnih veščin in socializaciji. Cilj programa naj bi bila ponovna ocena delazmožnosti in prehod na trg dela ter posledično vse pravice iz naslova delovnega razmerja.

Komentarji