Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Prepoved uporabe zunanjih grelcev v gostinskih lokalih

587 OGLEDOV 13 KOMENTARJEV

Predlagam vladi da prepove uporabo znanjih grelcev v gostinskih lokalih. Tako električnih, kot tudi plinskih. Poleg segrevanja ozračja, plinski grelci zrak onesnažujejo. Prav tako bi bila ta prepoved v skladu z ukrepi povezanimi z energetsko krizo. Gostje se bomo pač malo bolj oblekli ali odšli v notranjost lokala. Verjamem, da bo ta prepoved ohranila enake prihodke gostincem, saj bo prepoved enaka za vse brez izjem, ternutno pa ne glede na to, da si gostinci s tem povzočajo odvečen strošek, si ne morejo "privoščiti", da bi bil njihov lokal obrat brez grelcev, ker jih imajo vsi.

27 glasov

14 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Miha D 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


13. 2. 2024

Odziv Ministrstva za okolje, podnebje in energijo

Predlog Energetskega zakona, ki je v postopku sprejema v Državnem zboru, v primeru kriznih razmer na področju oskrbe z energijo v okviru 155. in 158. člena ureja omejitev temperature zraka za namen ogrevanja in hlajenja v javnih stavbah in stavbah, kjer se zadržuje javnost.

V kriznih razmerah bi vlada podrobneje določila najvišje temperature ogrevanja in hlajenja v stavbah, ki so v lasti ali uporabi oseb javnega sektorja, in v stavbah, kjer se pogosto zadržuje javnost, velikost in vrste stavb, za katere velja obveznost, izjeme in druge posebnosti, ki so nujne za omejitev temperature zraka.

Učinkovita in racionalna raba energije naj bo tudi sicer glavno vodilo pri ogrevanju.

Komentarji