Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Zdravstveno zavarovanje

470 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Glede na to, da očitno ne bomo dočakali ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, predlagam vladi, da se uvede pristop do zdravstvenega zavarovanja na način, kot je že bilo pred leti.

Vse bi bilo zajeto v osnovno zdravstveno zavarovanje, če pa kdo želi dodatne storitve in nadstandard, pa naj plačuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

27 glasov

7 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M max 108 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


31. 1. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

V preteklosti je bilo v različnih mandatih Vlade Republike Slovenije opravljenih precej naporov za odpravo oziroma preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ministrstvo za zdravje bo v okviru celovite reforme zdravstva preuredilo tudi področje financiranja. Ustrezna ureditev financiranja zdravstvenega varstva je eno izmed ključnih prioritet in zavez te vlade. Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je vključena med koalicijske zaveze. V tem sklopu se bo preučilo možnosti za nadomestitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja z drugačnim načinom zagotavljanja finančnih virov. Predlogi nadomestitve bodo predstavljeni javnosti, o njih bo tekla široka javna razprava. Predlog z najširšim konsenzom bo izbran za nadomestitev obstoječega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Komentarji