Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Preverjanje dejanskega stanja kilometrov na avtomobilu

267 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Pri ogledu spletne strani Avtolog.si sem opazil, da so pri mojem avtomobilu vnešeni napačni prevoženi kilometri. Ker gre za človeško krivdo, malomarnost vnašalca, verjamem serviserju,

da nisem edini tak primer. Namreč po kontaktu Avtoservisa so le-ti uredili, da se je popravila zadeva. Ne bom pisal po kakšni dolgi proceduri.

Zmotila pa me je naslednja zadeva. Ste vedeli, da po zakonu, zaradi varstva osebnih podatkov, smejo na servisu podatke na avtomobilu fizično preveriti le, če istočasno delate letni servis in NE, kadar kupujete avtomobil? Vsi pa vemo, da je lažna kilometrina ena najpogostejših prevar, kar jih lahko najdemo na trgu rabljenih avtomobilov.

V vseh drugih državah lahko kupec pred nakupom preveri na servisu dejansko stanje kilometrov, le v Sloveniji tega ni možno!

Zato predlagam vladi, da uredi ta nesmisel in zaščiti kupca pred goljufi in hkrati prodajalca, ki zaradi človeške napake težje proda avto, zaradi tistih, ki sledijo spletno stran Avtolog.si, kjer pa sploh niso verodostojni podatki.

AVTOR M max 103 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje jasnega predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike

Komentarji