Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Povračilo dodatnih kilometrov zaradi zapore ceste - delo na cesti

572 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Čedalje pogosteje se dogaja, da ob rekonstrukciji naredijo izvajalci popolno zaporo ceste. Zaradi tega nekaterim delavcem nastanejo dodatni stroški, pri prevozu v in iz službe. Imamo trenutno primer, ki se bo regionalna cesta zaprla za 3 mesece. Kar pomeni da bo 65 delovnih dni (sobote in nedelje izključene) cesta zaprta. Najbližji obvoz pa pomeni dodatnih 7 kilometrov v eno smer oz 14 km v obe smeri oz. 910 km v teh 65 dneh na eno vozilo. Koliko vozil bo delali dodatne kilometre ne vem. Govorimo pa o več 100 vozilih.

Pravično bi bilo, da se delavcem povrne strošek v višini 0,21€/km za vsak dodatni kilometer zaradi obvoza po najkrajši normalno poti.

Dokazovanje, da je delavec bil v službi, bi bil izpisek plačilne liste. Ali pa izpisek delodajalca, da je dejansko delavec bil v prejšnjemu mesecu toliko in toliko dni prisoten. Povračilo teh dodatnih kilometrov bi bilo opravičeno zgolj v času popolne zapore v primeru urejanja cest v državni lasti.

Smotrnost postavljanja semaforjev za izmenično spuščanje vozil pa očitno noben ni pomislil?

Sploh če teh časih, ko se gorivo tako draži je verjetno teh 910 km v 65 dneh, tudi nekaj šteje.

Prosim v razmislek, kako bi se lahko uredilo to povračilo stroškov. Država ali pa izvajalec vseeno je. Če niso sposobni plačati najem dveh semaforjev ali pa jih kupiti, pa naj izplačujejo dodatne kilometre.

12 glasov

16 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR X XVA91 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji