Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Subvencije za sončne elektrarne

754 OGLEDOV 21 KOMENTARJEV

Ob visokih cenah energentov postaja jasno, da bo čim več energije treba pridelati doma. To je najlažje in najhitreje mogoče doseči z gradnjo sončnih elektrarn. Smiselno bi bilo, da država čim prej čim bolj izdatno podpre gradnjo domačih mikro sončnih elektrarn z višjimi subvencijami za njihovo izgradnjo.

Predlagam, da pristojni resorji čim prej zagotovijo dodatne in višje subvencije za izgradnjo mikro sončnih elektrarn.

25 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR K kmzzp 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


19. 9. 2022

Odziv Ministrstva za infrastrukturo

Uvodoma bi želeli pojasniti, da smo na Ministrstvu za infastrukturo skrbno preučili predlog predlagatelja v zvezi s pobudo da država čim prej in čim bolj izdatno podpre gradnjo domačih mikro sončnih elektrarn z višjimi subvencijami za njihovo izgradnjo.

Dejstvo je, da je v luči številnih dejavnikov, ki imajo vpliv na cene energentov, zanimanje za samooskrbo z električno energijo izredno, zato pozivamo vse, ki to lahko storijo, da se odločijo za investicijo tudi brez čakanja na nov razpis Eko sklada. 
Dejstvo je, da je ob naraščajočih cenah investicija v sončno elektrarno smiselna naložba, ki se bo hitro povrnila, hkrati pa bo odjemalcu zagotovila tudi manjšo izpostavljenost volatilnim svetovnim trgom z energenti in zanesljivo oskrbo.
 
Eko sklad sicer predvideva za ta ukrep porabo že rezerviranih sredstev. Si pa prizadevamo zagotoviti dodatna sredstva iz Podnebnega sklada, s katerimi bi preko Eko sklada še letos lahko podprli dodatne investicije v samooskrbo z električno energijo.

Komentarji