Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Upravičenost do digitalnega bona za 55+, ukinitev pogoja tečaja

1652 OGLEDOV 106 KOMENTARJEV

Za osebe, ki so starejše od 55+ je pogoj za pridobitev digitalnega bona udeležba na tečaju digitalne pismenosti.

Pri tem pa se ne upošteva nikakršno znanje IT področja. Ne upoštevajo se tečaji, ki jih je oseba v zadnjem času opravila.

Ne upošteva se, da oseba lahko celo dela v T področju, lahko na precej zahtevnejših delih, kot je "Tečaj digitalnega opismenjevanja".

PREDLAGAM da se pogoj udeležbe na "tečaju digitalnega opismenjevanje" ne zahteva za osebe, ki so v zadnjem letu (do 12. 3. 2022.) bile zaposlene ali delale v IT sektorju na delovnem mestu, ki zahteva tovrstna znanja, ali ki so v tem času opravile kakršenkoli tečaj s področja računalništva.

84 glasov

18 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Meri Valsky 7 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


1. 8. 2022

Odziv Službe za digitalno preobrazbo

Uvodoma pojasnjujemo, da je namen zakona povečanje digitalne vključenosti prebivalstva Republike Slovenije ter primerjalni napredek digitalne razvitosti gospodarstva in družbe Republike Slovenije.

Strinjamo se, da so bili nekateri ukrepi pri pripravi zakona zastavljeni preozko, zato vas z veseljem obveščamo, da na Službi vlade za digitalno preobrazbo že pričenjamo s postopkom priprave novele zakona. V tem okviru načrtujemo večji poudarek na zagotovitvi izobraževanj za dvig ravni digitalnih kompetenc širši javnosti.

Komentarji