Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Naj bo javno šolstvo brezplačno

350 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Predlagam da postane v javnem šolstvu obvezna komunikacija med učenci, učitelji in starši preko javne mreže Arnes z aplikacijami Moodle, Teams, Zoom,… (urniki, ocenjevanje, napovedi, kratka sporočila,…). Oderuške plačljive aplikacije pa naj obdržijo “premium” storitve.

24 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR G Greorge Mendes 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


23. 6. 2022

Odziv Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

Pred šestimi meseci je bila sprejeta novela Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja , ki v 135. a členu definira informacijski sistem za vodenje šolske dokumentacije, v katerem osnovne šole, gimnazije, srednje strokovne in poklicne šole vodijo naslednje evidence in dokumente: evidenca matična knjiga osnovne šole, evidenca matični list učenca, evidenca matična knjiga srednje šole, evidenca osebni list dijaka, evidenca dnevnik v osnovni šoli, evidenca redovalnica v osnovni šoli, evidenca dnevnik v srednji šoli, evidenca o preverjanju in ocenjevanju znanja dijaka, evidenca izdanih spričeval in drugih listin učenca, evidenca izdanih dokumentov o končanem izobraževanju dijaka, dokument Letni delovni načrt, dokument Letno organizacijsko poročilo.

Sprejetje omenjene novele zakona je bilo predpogoj za uspešno in kvalitetno izvedbo načrtovanih aktivnosti v okviru projekta Posodobitev organizacije vodenja in upravljanja s podatki v inovativnih učnih okoljih. Zaradi nepričakovanih težav z razpisi implementacije aplikacij, se je predvidena prva faza projekta zamaknila na jesen 2023, ko bodo šole lahko začele brezplačno uporabljati aplikacije razvite v okviru projekta.

Komentarji