Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Diplomatska rešitev vojne v Ukrajini

394 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Vladi predlagam, da sproži v Bruslju, Washingtonu in drugih zahodnih prestolnicah diplomatsko akcijo s predlogom, da Zahod ustavi vojno v Ukrajini tako, da Rusiji ponudi varnostna zagotovila, ki jih zahteva, in z Rusijo sklene ustrezen varnostni dogovor.

Zaostrovanje sankcij in rožljanje z orožjem na mejah Rusije nas lahko pripelje v splošno vojno z Rusijo, ki bo lahko uvod v 3. svetovno vojno. To je scenarij, ki bi se mu morali na vsak način izogniti.

Diplomatska neaktivnost Zahoda v nasprotju z deklaracijami o solidarnosti z Ukrajino ne kaže, da bi Zahod resnično želel končati vojno v Ukrajini, ki povzroča neskončno gorje njenim prebivalcem. Bolj se zdi, da hoče Zahod prek sankcij in vojne v Ukrajini in z njeno možno eskalacijo spraviti Rusijo na kolena in si jo podrediti. To je zelo nevaren položaj, saj bo Rusija, če bo postavljena v brezizhoden položaj, lahko uporabila skrajno sredstvo, jedrsko orožje.

Zato bi moral Zahod Rusiji ponuditi diplomatsko rešitev ukrajinske vojne in priznati realno stanje, da Nato s širjenjem proti mejam Rusije le-to dejansko ogroža.

20 glasov

10 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 27 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR R Rovtar 38 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji