Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Uvedba Ivermectina

655 OGLEDOV 21 KOMENTARJEV

Spoštovani,

V teh kritičnih časih, ko po Sloveniji postoši za nekatere smrtno nevaren virus, si vsi želimo ohraniti čim več življenj ter po drugi strani ohraniti sedanje blagostanje. Zato predlagam, da kot preventivo omogočite, kdor bi pač ob posvetovanju z osebnim zdravnikom želel (zaradi dvoma v učinkovitost cepiv), uporabo Ivermectina in drugih zdravilnih sredstev (Cink, Vitamin D...), ki so se v Svetu izkazale za zelo učinkovite, predvsem ob pravočasni uporabi.

Prosim za upoštevanje predlaganega ukrepa, ki je koristen pravzaprav za ohranitev normalnih gospodarskih in socialnih razmer v državi.

Vir: c19early.com

33 glasov

13 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR R resnica93 (anti nwo) 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


17. 1. 2022

Odziv Ministrstva za zdravje

Svetovna zdravstvena organizacija, Evropska agencija za zdravila in tudi Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke odsvetujejo uporabo ivermektina za preprečevanje ali zdravljenje okužbe s covid-19, ker pri teh bolnikih ni dokazana niti učinkovitost niti varnost zdravljenja s tem zdravilom. Ivermektin v Evropski uniji ni odobren za zdravljenje bolnikov s covid-19 ali za preprečevanje okužbe s covid-19. Za zdravljenje bolnikov s hujšim potekom bolezni ali pričakovanim hujšim potekom bolezni covid-19 so v Evropski uniji odobrena druga zdravila, ki so se v kliničnih študijah izkazala kot učinkovita in varna pri zdravljenju teh bolnikov.

V Sloveniji so na voljo zdravila, ki vsebujejo določene vitamine in minerale (npr. vitamin D), ki jih lahko zdravnik predpiše na recept, v primeru, da je njihova uporaba smiselna in potrebna. Vitamini in minerali pa so na voljo tudi v zdravilih, ki so v lekarni na voljo brez recepta in nekaterih drugih izdelkih – prehranskih dopolnilih, ki jih je možno kupiti v lekarnah in specializiranih prodajalnah. Ob tem je potrebno poudariti, da so podatki o učinkovitosti določenih vitaminov (npr. vitamin D in vitamin C) in mineralov (npr. cink) pri bolnikih s covid-19, omejeni. Nadomeščanje določenega vitamina ali minerala je smiselno predvsem pri osebah s pomanjkanjem določenega vitamina in minerala.

Komentarji