Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Upoštevanje PCR (pooblaščene ambulante) testov iz trethih držav

458 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

v primeru, da delavca napotiš na službeno pot v Banja Luko za 4 dni potrebuje za povratek domov v Slovenijo PCR test iz države EU. V tem primeru mora test naredi na Hrvaškem. Ker se na rezultate testa čaka do 24 ur, vstop na Hrvaško ne velja kot tranzit (12ur). Zato mora za vstop na Hrvaško dodatno narediti HAG test.

Namesto, da bi delavec, slovenski državljan, zaposlen v slovenskem podjetju po opravljenih službenih obveznostih prišel direktno v Slovenijo, je prisiljen službeno pot podaljšati za 24 ur ( doba čakanja na rezultate PCR testa na Hrvaškem). Nastanejo dodatni stroški za nočitev, dnevnico, delavec je na poti (dobesedno na čakanju) , medtem ko bi lahko v tem masu že bil doma oz bil na delovnem mestu.

V manj kot 12 urah je prisiljen narediti 2 testa (HAG za vstop na Hrvaško + PCR za vstop v Slovenijo brez karantene).

Za eno službeno pot, ki traja 4 dni so potrebni 3 testi! (1 za vstop v BIH, 2 za POVRATEK DOMOV!!!)

Gre za popolnoma nesmiselne in nefunkcionalne ukrepe. Ves čas poslušamo naj ne hodimo v tujino, naj ostanemo doma, ko pa želiš domov pa te lastna država prisili, da polniš proračun tuje države in še dodatno ogrožaš svoje zdravje.

PS. govorimo o nujnih službenih poteh, ki so nujna za uspešno poslovanje slovenskih podjetij, ki polnijo domači proračun.

Da ne omenjamo porabljenega časa za iskanje odgovorov in rešitev ter prelaganja odgovornosti državnih institucij "druga na drugo".

LP

 

AVTOR R Rešitev 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že v obravnavi: predlagam.vladi.si/predlog/13212

Komentarji