Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Odprtje prodajaln z obutvijo in oblačili ter športno obutvijo in oblačili

1273 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Predlagam, da se odprejo trgovine z obutvijo in oblačili ter športno obutvijo in oblačili, da bomo lahko otrokom kupili čevlje in oblačila za zimo. Naši otroci namreč rastejo in jim čevlji in oblačila od prejšnje zimske sezone niso več prav. Naročanje čevljev preko spleta pa je izredno težko, saj je potrebno za noge, ki še rastejo kupiti ustrezne čevlje.

75 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 35 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR E ElaS 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


9. 2. 2021

Odziv Ministrstva za gospdoarski razvoj in tehnologijo

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji določa, da je začasno prepovedano ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Prodaja blaga in storitev je dovoljena le izjemoma. Odprte ostajajo vse tiste storitve, s katerimi zagotavljamo preskrbo z osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Poslovanja med podjetji (B2B) je dovoljeno. V Odloku so tudi navedene vse izjeme, ki omogočajo nadaljnjo prodajo in ponujanje blaga in storitev še naprej. 

Pojasnjujemo vam, da vse pobude v povezavi z izvajanjem Odloka obravnavamo odgovorno, vendar smo kot predlagatelj sprememb ali dopolnil Odloka, vezani na stališča in strokovne ocene zdravstvene stroke, NIJZ in posebne skupine pri Ministrstvu za zdravje. Le ta, zaradi slabe epidemiološke slike v državi, trenutno ne omogočajo sprememb in dopolnitev Odloka na način, ki bi širil izjeme od prepovedi v delu kot ga navajate.

Pri tem bi želeli ponovno izpostaviti, da je namen Odloka zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 in da lahko k temu pripomore vsak posameznik s svojim vedenjem in omejitvijo medsebojnih stikov.

Komentarji