Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

URGENTNO: Islamski center Ljubljana, glasni klici k molitvi

2889 OGLEDOV 63 KOMENTARJEV

Islamski center v Ljubljani je zaživel, prebivalci okolice pa moramo klice k molitvi z minareta poslušati tako pred sončnim vzhodom kot po sončnem zahodu. Danes je to npr. ob 22:30. Prosim za prepoved ali delno prepoved izvajanja tega. Naj se ali omeji na ure, ali prepove ali pa naj se klice izvaja le v notranjosti Islamskega centra.

Ljubljana ni Islamsko mesto, ni del tukajšnje kulture in sem klici ne pašejo. Vera kot takšna je seveda prosta izbira, klici preko zvočnika pa niso.

98 glasov

35 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR R RH 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


1. 9. 2020

Odziv Ministrstva za okolje in prostor

Predpisi s področja okolja in varstva pred hrupom se uporabljajo za hrup, ki ga povzročajo stalne ali občasne emisije hrupa enega ali več virov obremenjevanja okolja s hrupom. Med vire hrupa sodijo: ceste, železniške proge, letališča in naprave, ki zaradi izvajanja industrijske, obrtne, proizvodne, storitvene in podobnih dejavnosti povzročajo v okolju stalen ali občasen hrup. Več o hrupu v okolju, vključno s predmetnimi predpisi, je na voljo na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor. Klic k molitvi iz minareta glede na predpise s področja okolja in varstva pred hrupom ni vir hrupa.

Komentarji