Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Cenzura spleta-interneta

960 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlagam, da Slovenija ne sprejme in neuveljavi cenzure interneta.-direktiva o avtorskih pravicah.

slo-tech.com/novice/t739646

slo-tech.com/novice/t750262

Preberite si tudi komentarje pod članki, če ste še kaj demokratični in vas še kaj zanima naše mnenje.

Saj če je EU res demokratična ne more in ne sme nobeni svoji članici ničesar vsiljevati proti naši volji-ali nas je kdo vprašal če podpiramo to direktivo o avtorskih pravicah ?,

ali živimo v Rusiji ali na Kitajskem ?

S to direktivo o avtorskih pravicah boste uničili tudi male kabelske ponudnike, saj bo to za njih prevelik finančni strošek nabava potrebne opreme za cenzuro interneta-kar bo vodilo do monopola, pri izbiri na koncu mogoče 4 telekomunikacijskih- internetnih ponudnikov v Sloveniji.

Najprej so si v Bruslju izmislili direktivo o avtorskih pravicah, kaj sledi temu omejevanje dostopa do kritičnih spletnih strani ki se ne strinjajo z trenutno politiko,cenzura opozicije,cenzura kritikov vlad..., saj obstajajo filtri za vse ?

Zato dodatno predlagam da se Slovenija pridruži Poljski pri tožbi proti tej direktivi o avtorskih pravicah pred Sodiščem EU

slo-tech.com/novice/t750262

Techdirt - Poljska vlada je konec maja napovedala, da bodo pred Sodiščem Evropske unije spodbijali razvpito direktivo o avtorskih pravicah, ki je bila sprejeta dober mesec dni prej. Zdaj je iz objave sodišča postalo jasno, da so Poljaki držali besedo, saj s tožbo poskušajo doseči razveljavitev določb 13. in 17. člen, ki govorita o vzpostavitvi samodejnih filtrov, ki naj bi prestrezali avtorsko zaščitene vsebine. Po mnenju poljske vlade gre za kršitev pravice do izražanja in informiranja, zapisane v 11. členu Listine Evropske unije o temeljnih pravicah.

Obe dolžnosti ponudnikov sta zapisani v odstavkih b. in c. 13. in 17. člena, zato predlagatelji predlagajo izbris teh odstavkov. Alternativno, če to ne bi bilo mogoče, pa predlagajo kar črtanje obeh spornih členov v celoti.

Poteza Poljske je dobrodošla zato, ker bo sodišče moralo nujno presojate nekatere njene elemente, denimo ali so avtomatski filtri res sorazmeren in nujen ukrep, ko gre za to, da nekdo na splet naloži avtorsko sporno vsebino. Da je dobrodošla za spletne velikane, pa verjetno ni potrebno posebej omenjati.

Najbolj žalostno in hkrati smešno pa je da ZDA ter EU-nekatere države očitajo cenzuro medijev in interneta Rusiji ter Kitajski.

Sami pa to počnete na zelo demokratičen način ?

In tudi sami lepo po hitrem postopku uvajate cenzuro medijev ter interneta toliko o neodvisnosti medijev in interneta v EU ter Sloveniji primer RTVSLO da o komercijalnih tv postajah niti ne govorim, cenzura in pristransko poročanje na polno da ja vsak takoj opazi resnično neodvisnost in svobodo novinarjev v Sloveniji.

Če še sploh kaj velja Ustava,demokracija,svoboda govora in izražanja,človekove pravice..., v EU-Sloveniji boste zavrnili to direktivo o avtorskih pravicah oziroma cenzuro interneta ?, in prenehajte cenzurirati medije-novinarje.

Lep pozdrav

30 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Peter G: 257 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


19. 11. 2019

Odziv Urada RS za intelektualno lastnino

Direktiva (EU) 2019/790 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 17. aprila 2019 o avtorski in sorodnih pravicah na enotnem digitalnem trgu in spremembi direktiv 96/9/ES in 2001/29/ES (v nadaljevanju: direktiva) je bila sprejeta dne 17. 4. 2019. Dne 17. 5. 2019 je bilo besedilo direktive tudi objavljeno v Uradnem listu Evropske unije (UL L št. 130 z dne 17. 5. 2019, str. 92).

Na podlagi določbe prvega odstavka 29. člena direktive morajo države članice sprejeti zakone in druge predpise, potrebne za uskladitev s to direktivo, najpozneje do 7. junija 2021, ter o tem takoj obvestiti Komisijo. Republika Slovenija je država članica Evropske unije in je kot taka zavezana k prenosu direktive v svoj pravni red. Direktive Republika Slovenije še ni prenesla v svoj pravni red.

V primeru, da Republika Slovenija v roku iz prvega odstavka 29. člena direktive svoj pravni red ne uskladi z direktivo, lahko zoper njo Evropska Komisija ob upoštevanju določb 258. in 260. člena Pogodbe o delovanju Evropske unije vloži tožbo pri Sodišču Evropske unije. Pri tem lahko tudi določi višino pavšalnega zneska ali denarne kazni, ki naj jo plača zadevna država članica in ki je po njenem mnenju primerna glede na okoliščine zadeve.

Predlog državljanov, da naj Republika Slovenija ne implementira direktive, ni primeren. Z upoštevanjem predloga bi Republika Slovenija kršila evropski pravni red, za kar bi ji lahko bila izrečena znatnejša denarna kazen. 

Komentarji