Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v razpravi

Digitalizacija in nadzor zamujanja vlakov

160 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Nedavno je bil objavljen video, v katerem so vplivneži, ki so potovali z Interrailom, ocenili vlake po Evropi glede zamud, pri čemer je Slovenija zasedla prvo mesto kot država z najpogostejšimi zamudami. Ta podatek je zaskrbljujoč in škoduje mednarodnemu ugledu naše države, še posebej v luči vse večjega pomena trajnostnega turizma in uporabe javnega prevoza.

Glede na to bi želeli predlagati, da se vlada osredotoči na naslednje ukrepe:

Analiza vzrokov zamud – Potrebna je temeljita analiza, da se ugotovi, zakaj vlaki v Sloveniji tako pogosto zamujajo. Je to posledica zastarele infrastrukture, premalo vzdrževanja, pomanjkanja kadrov ali slabe organizacije prevoznih poti?

Posodobitev železniške infrastrukture – Zamude se pogosto pripisujejo dotrajanosti železniške infrastrukture. Pospešena vlaganja v modernizacijo tirov, signalizacije in postaj bi močno zmanjšala zamude ter povečala zanesljivost in konkurenčnost železniškega prometa.

Generalni direktor Slovenskih železnic mora prevzeti odgovornost za to, da vlakovni promet ne dosega osnovnih standardov. Potrebna je vzpostavitev sistema nadzora nad zamudami in sankcije za tiste, ki so odgovorni za slabše izvajanje storitev.

Digitalizacija in nadzor – Z uvedbo aplikacij za sprotno spremljanje zamud in boljšo koordinacijo vlakov bi se lahko izboljšala točnost prevozov. Poleg tega bi bilo treba uvesti strožje sankcije za odgovorne za ponavljajoče se zamude.

Zanesljiv železniški sistem ni le pogoj za sodobno mobilnost, ampak tudi ključni del trajnostne prihodnosti. Zato vas pozivamo, da obravnavate te izzive resno in zagotovite potrebne ukrepe za izboljšanje železniškega prometa.

GLASUJ ZA

36 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A Antony 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji