Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v razpravi

Sklenitev Pogodbe o zaposlitvi nepremičninskega agenta pri nepremičninski agenciji, kjer sedaj opravlja delo na podlagi Pogodbe o sodelovanju

111 OGLEDOV 7 KOMENTARJEV

Predlagam Vladi RS, da bi se uredilo v zakonodaji, da bi nepremičninska agencija obvezno zaposlila nepremičninskega agenta, ne pa da se pravzaprav sklene Pogodba o sodelovanju med nepremičninsko agencijo in med nepremičninskim agentom, potem pa je potrebno odpreti svoj s.p. in dela se lahko samo pri tej agenciji.

V mojem primeru traja taka Pogodba o sodelovanju že dobro 1 leto in pol, stroški so, ko grem v pisarno ali na teren k strankam za pridobitev nove nepremičnine, stroški so, ko zainteresirane kupce peljem na ogled nepremičnine, ob enem sem prijavljena na Zavodu za zaposlovanje (sem jih seznanila, da imam sklenjeno Pogodbo o sodelovanju z nepremičninsko agencijo), moram pa se prijavljati na druga delovna mesta pri drugih podjetjih, čeprav polno opravljam vsak dan delo ali od doma, ali sem v pisarni ali pa grem na teren. Poleg tega težko pride do prodaje neke nepremičnine, obenem pa sem prejemnica CSD sredstev, ker od nečesa moram živeti.

Zato sem prekarna delavka in nisem edina. Delovna doba mi ne teče.

Predlagam vladi, da spremeni taka prekarna obliko dela.

Hvala in lep,pozdrav,

GLASUJ ZA

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T Tereza 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji