Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v razpravi

Ukinitev redne delovne uspešnosti javnim uslužbencem

142 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Spoštovani.

Predlagam, da se ukine oblika nagrajevanja, redna delovna uspešnost.

ZSPJS in KPJS ne določata, kdo ocenjuje delovno uspešnost javnega uslužbenca v ocenjevalnem obdobju, predlaga pa se, da javne uslužbence ocenjuje neposredno nadrejeni, saj ta najbolje pozna delovne rezultate javnega uslužbenca v ocenjevalnem obdobju. Kljub takemu načinu ocenjevanja, nadrejeni pogosto nimajo vpogleda v celotno delo zaposlenih, jih ne kontrolirajo in sploh ne vedo, kakšne delovne naloge zaposleni opravljajo. Ocene so pogosto zelo dobre samo za določen profil zaposlenih, ostali pa dobijo kakšno drobtinico. Redna delovna uspešnost ni pravična in poštena.

Redna delovna uspešnost zaposlenih bi se morala izplačevati glede na opravljeno delo in povečan obseg dela, kot se izplačuje delovna uspešnost z D020, zato bi morala biti združena v eni postavki. Masa za to izplačilo se določi ob koncu leta, glede na izplačane plače.

Ne zavedate se, koliko dela se ob vsaki spremembi prenese na računovodski del zaposlenih v javnem sektorju, ki za ta povečan obseg dela ne dobijo dodatnega plačila, delajo pa tudi popoldan, ob vikendih in praznikih, da uspejo dokončati svoje delo.

Lep dan želim.

GLASUJ ZA

31 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A Amadejaa 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji