Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Vozniški izpit in Romi

54 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

V zadnjem času je vse več polemike med državljani, predvsem v JV delu džave, da imajo Romi očitno več pravic in manj dolžnosti kakor ostali državljani. Jasno, da država strmi k zaščiti manjšin, vendar Romi to niso. Vedno več je napadov na ljudi, vse več vedno bolj predrznih kraj, namerne poškodbe tuje lastnine, izzivanje itd. V javnosti je vedno bolj prisotno mnenje, da če Romi nimajo VEČ pravic kakor ostali državljani ( verjamem, da po zakonu mogoče celo nimajo ), zakaj jim organi pregona tolikokrat pogledajo čez prste.

Konkretno: Vsi, še posebej tistim, ki so pred kratkim ali v zadnjih 10. letih delali izpit za B ali podobno kategorijo vedo, kako težki so ti testi. Ali kdo verjame, da so vsi Romi te teste naredili, ko pa šolo obiskuje zelo mali odstotek le teh? Vozijo pa avte, kombije, traktorje, tovornjake... Ali jim polocosti prav tako naložijo kazen in kasneje odvzemejo vozilo, ko se ugotovi, da nimajo vozniškega izpita?

Prosim za resen in konkreten odgovor, saj bo tole prebralo veliko policistk in policistov, ki bodo vedeli, ali je odgovor realen ali ne.

Torej, moj predlog je, da se ugotovi, ali policisti:

1. sploh ustavljajo pripadnike Romske skupnosti in preverjajo, ali imajo vozniški izpit?

2. V kolikšni meri odkrijejo, da izpit imajo in v kolikšni, da ga nimajo,

3. Ali so za njih NAREJENE ( ne predpisane, ker vemo, da papir prenese vse ) enake sankcije, kot večinskemu delu državljanov, ali imajo policisti kakšno "tiho" navodilo, da zamižijo na eno oko?

Ker je večinski del te države vedno bolj ogorčen zaradi vse bolj agresivne Romske populacije ( dela populacije seveda, saj ne moremo vse metati v isti koš ), kar verjamite zelo slabo luč meče- še najbolj na trenutno vlado, čeprav tudi prejšnja ni veliko naredila na rešitvi te problematike, predlagam, da se vzpostavi komisija, ki bo preverila, ali se v delu policistov dogajajo kakšni prepustki glede Romov. Zapovedani ali nezapovedani prepustki, in ki bi ob ugotovitvi ukrepala , kakor veleva zakon in zdrav razum.

Začnimo s to ugotovitvijo, potem pa lahko komisija dela naprej, na tem področju ji dela ne bo zmanjkalo.

AVTOR I Igor P. 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Spodbujanje diskriminacije na podlagi osebnih okoliščin posameznika

Komentarji