Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v razpravi

Nepravičnost in neenakost pred zakonom

152 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Po storjenem samomoru krajana, kateri ni zmogel plačati globe za storjeni prometni prekršek, poda ministerstvo za infrastrukturo odgovor.

Citiran odgovor!

Z Ustavo Republike Slovenije so v Sloveniji vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.

Ministrstvo zagovarja ničelno toleranco do neenakosti pred zakonom. Ozaveščanje o tej problematiki ter izvajanje ustreznih ukrepov so ključnega pomena za pravično, strpno in enakopravno družbo.

Res me zanima kdo na ministerstvu je sposoben v parih stavkih natrosit toliko laži?

Medtem ko je nekomu 1.000€ premoženje, je drugemu 10.000€ vsota, ki je ne bo niti pogrešil. Vseeno sta po vaše, ta dva pred zakonom popolnoma enaka!?

Včasih je bila policija v službi ljudi, danes je v službi kapitala v katerem se prepleta politika, korupcija in ostale nečednosti na visokem nivoju!

Lovi in kaznuje se v večini ljudi, kateri se preživljajo s poštenim delom, ki plačajo vsak davek. Bogati so v Sloveniji v večini nedotakljivi, če jih vseeno doleti kazen, (kar je redko) je strošek za njih zanemarljiv.

Večino regionalne in lokalne cestne infrastrukture imamo v katastrofalno slabem stanju, ampak to na varnost v prometu po vašem nima nobenega vpliva?

Predlagam, da se višina kazni za prometne prekrške odmerja na podlagi premoženja tistega, ki stori prekršek.

Predlagam, da se vsaj nekaj sredstev nameni v vzgojo in izobraževanje v cestnem prometu. Ne pa, samo in edino v stopnjevanje policijske represije.

Predlagam, da se ukinejo vse službe in agencije, ki so povezane s prometom in se napajajo z davkoplačevalskim denarjem, dejansko pa napajajo same sebe! Da se ta denar nameni direktno v sanacijo cest, v prometno izobraževanje v šolah in splošno osveščanje prebivalstva o prometni kulturi.

Predlagam, da se stori vse kar vlada zmore v smeri izničenja korupcije, katera uničuje tako državo kot ljudstvo te države.

 

 

 

 

GLASUJ ZA

8 glasov

GLASUJ PROTI

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T Tuono 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji