Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Nove obdavčitve gospodarstva

30 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Prebral sem predlog spremembe zakona in, spet neverjetno, kako nameravajo udariti po delovnih ljudeh. Vlada zvišuje plače sebi in drugim javnim uslužbencem, vzela bo pa podjetnikom, ki nimajo primerljive socialne varnosti (iščejo delo sami, regres, bolniško in opremo financirajo sami). Novi davki bodo za nekatere celo za 300% višji.

S spremembo sistema normirancev dejansko sili, da se bo delalo manj oziroma delalo na črno, kjer bo to mogoče. Kje je tu logika, da se spodbuja nižjo dodano vrednost in manjše prihodke?

Imamo rekordne podražitve, storitve do 40%, hrana tudi za 100%, zaradi česar se še hitreje doseže zastavljena meja, pri kateri se povišajo davki.

Vladi predlagam, da naj za plačna nesorazmerja naredi red znotraj javnega sektorja, kar pomeni, da za to ne potrebuje milijardo novih evrov, ampak vzame tistemu, ki ima preveč in da tistemu, ki ima premalo. Gremo se zleni prehod in digitalizacijo, a javna uprava je v 20 letih zrasla za 50.000 uslužbencev. Tak sistem enostavno ni vzdržen, človeka kar mine, da bi delal. Polovico zaslužka mu vzame država, na koncu pa nimamo več javnega zdravstva, imamo gnečo na cestah in nepremičninski trg, ki je iz dneva v dan manj dostopen vsem prebivalcem.

Ali ste vedeli, da družina s povprečnima plačama v 10 letih državi plača nekih 400.000 € dajatev, na koncu mora pa še vedno plačati za večino zdr. storitev, če želi priti pravočasno na vrsto?

AVTOR J Janko Motornik 22 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje predloga sistemske ureditve

Komentarji