Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v glasovanju

Ukinitev starih kurilnih naprav na trda goriva v strnjenih naseljih z uvedbo sankcij po preteku 5-letnega mandata

151 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Že dlje časa je jasno, da se na obrobjih mest, v naseljih in ponekod tudi v mestnih središčih pojavlja problematika onesnaževanja okolja s kurjenjem trdih goriv, zaradi česar se veča koncentracija PM10 in PM2.5 delcev ter izpust CO2.

Stare kurilne naprave močno onesnažujejo okolje in kvaliteto bivanja večine slovenskih mest, zato bi se tiste brez uplinjalnega kotla morale zakonsko ukiniti s 5-letnim rokom za izključitev in predlogom koriščenja obstoječih subvencij za menjavo v sodobnejše sisteme. To je bilo že večkrat omenjeno s strani prebivalstva in komunicirano preko različnih medijev.

Kurilna sezona namreč traja 6 mesecev, zaradi katerih je zračenje ob takih pogojih onemogočeno, od preostalih 6 smo slab mesec onesnaženi z drugimi vplivi okolja (puščavski prah, vreme), 2 meseca pa zaradi vpliva vročine, ostanejo torej približno trije čisti meseci.

Vemo, da kakršnekoli prenove, ki jih v tem času ni malo, najprej posegajo po menjavi stavbnega pohištva, strehe in fasade. To botruje inicitivi za čistejši zrak, saj je v teh primerih zračenje še toliko bolj nujno.

GLASUJ ZA

9 glasov

GLASUJ PROTI

29 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR U Uporabnik1337 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji