Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Podaljšanje odmora za malico vsaj na 45min

309 OGLEDOV 14 KOMENTARJEV

Izkazalo se je, da je trenutno dodeljenih 30 minut za malico med rednim delovnim časom premalo, da bi delavci lahko mirno pojedli obrok in se ustrezno spočili pred nadaljevanjem dela.Predlagamo, da se ta čas podaljša vsaj na 45 minut, kar bi izboljšalo delovno okolje in pripomoglo k večji produktivnosti ter boljšemu počutju zaposlenih.

Nekateri delavci imajo omejene možnosti glede izbire, kje bodo pojedli malico. Če si želijo v tem času kupiti hrano v lokalni trgovini ali se odpraviti v bližnji lokal, je 30-minutni časovni okvir pogosto premalo.

Poleg tega se večina lokalov med malico sooča z večjim številom strank, kar povzroči dolge čakalne vrste in posledično stres zaradi hitenja nazaj na delovno mesto.

Podaljšanje odmora na 45 minut bi delavcem omogočilo, da bi lahko mirneje pojedli obrok in se sprostili, ne da bi se ob tem počutili pod pritiskom. To bi posledično vodilo k večji učinkovitosti pri opravljanju dela po vrnitvi z malice.

Poleg tega bi podaljšanje odmora za malico lahko pripomoglo k zmanjšanju zamud prihoda nazaj na delo. Trenutno se mnogi delavci zaradi pomanjkanja časa na malici vrnejo na delo prepozno, kar lahko vpliva na potek dela ter povzroči še dodaten stres. Z več časa za malico bi se delavci lahko vrnili na delovno mesto pravočasno in pripravljeni za nadaljevanje dela.

V skladu s tem verjamemo, da bi podaljšanje odmora za malico na vsaj 45 minut prineslo večje zadovoljstvo in učinkovitost zaposlenih, kar bi dolgoročno koristilo tako delavcem kot tudi delodajalcem. Zato vas vljudno prosimo, da sprejmete naš predlog in razmislite o uvedbi spremembe v korist vseh vpletenih strani.

48 glasov

40 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR N Neja.MCT 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji