Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Subvencija tržne najemnine ločenim staršem s skupnim skrbništvom

48 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Nimam predloga-to prepuščam va. Zahtevam pa drugačno oziroma pravično obravnavo ločenim staršem s skupnim skrbništvom, ko zaprosijo za subv.trž.najem.

Zmotilo me je to, da sem upoštevan pri vlogi kot vlagatelj samska oseba čeprav sem v vlogi napisal tudi hčerko.

Zakaj se upošteva vlogo za samsko osebo če imava skupno skrbništvo in živi hčerka pri meni toliko kot pri njej? Vem za zakonodajo o stalnem prebivališču, ki ga mora imeti za upoštevanje materialnega stanja oseb v gospodinjstvu itd. Opažam, da je zakonodaja diskriminatorna. Sporazumeli smo se, da bo imela hči stalno prebivališče pri mami kot do zdaj zato, da ne bo stroškov z menjavo prebivališča, dokumentov in posledično druge šole itd mislim, da je to normalno!

Po drugi strani pa sva zdaj s hčerko prkrajšana za pravično obravnavanje vloge za dodelitev subvencije najemnine, ker bi se vloga sigurno spremenila, če jo ne bi obravnavali kot za samsko osebo ampak kot 2 osebi-kar je logično.

Po eni strani kot razumem se za subvencijo hčere ne upošteva v gospodinjstvu po drugi strani pa zgleda, da hči živi pri meni potem nezakonito?Narobe svet! Tudi, če imava skupno skrbništvo-živi pri njej in pri meni. Pri trenutni situaciji na stanovanjskem trgu in najemninami za tržna stanovanja je katastrofalno in nevzdržno.Pri nas ni enega neprofitnega stanovanja pa tudi tržnih je malo oz nič-sem imel srečo, da je nekdo umrl ampak najemnine griza. Tako, da presegam cenzus za malenkost problem je v tem, da se me ne bi smelo obravnavat kot samsko osebo-starši s skupnim skrbništvom, ker to je nelogično pri vlogi-upoštevanje kvadrature za samsko osebo itd vse to vpliva. Nekaj treba čimprej narest pri tej zakomodaji, da se spremeni, ker ni logike. Oprostite za napake, ker pišem s telefona

AVTOR V Voodoo 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje jasnega predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike

Komentarji