Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Zastaranje kazenskega pregona in postopkov

191 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlagamo vladi oz. pristojnim ministrstvom, da spremeni ustavo ali spremeni vse dotične zakone in ukine vse zastaralne roke.

Vsaka oseba ali kršitelj, ki je storil nepravilnost ali kršitev, ki se preganja, mora za svoje početje kazensko odgovarjati.

To mora veljati za vse kršitelje in za vse pregone ter za vse kazenske postopke na vseh institucijah na območju RS in Evrope.

RS kot pravna država, mora poskrbeti, da vsi kršitelji nosijo posledice za svoja dejanja in za njih odgovarjati, ne glede na težo kršitve in ne glede na časovnico postopka ali več različnih postopkov pri eni ali več kazenskih zadevah.

Že tako so v zakonih in postopkih določene pomanjkljivosti, ki se jih spretno izkorišča in se dela vse, da se namenoma podaljšujejo postopki, da bi zadeve zastarale in bili kršitelji oproščeni.

S to spremembo bi bil zasnovan osnovni pravni temelj in dolžnost vsem pristojnim, da bodo vsi kršitelji v vsakem primeru obravnavani in predvsem, da bodo nosili odgovornost za vsako svoje kaznivo ravnanje.

Prav tako predlagamo, da se vse kazni občutno zvišajo, vse procesne pomanjkljivosti redno odpravljajo ter se upoštevajo vsa dejstva in vsi dokazi, ki dokazujejo kršitev, da so lahko kršitelji dejansko obsojeni in kaznovani za svoje ravnanje.

39 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Svetloba12 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji