Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Uvedba nepremičninskega davka

215 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Predlagam takojšnjo uvedbo nepremičninskega davka in sicer v 3 višinah za fizične osebe za lastniška stanovanja in hiše.

1. Imetniki nepremičnin v katerih dejansko bivajo lastniki in njihovi ožji družinski člani. (Davek naj bo nekje v višini zdajšnjega nadomestila za stavbno zemljišče.)

2. Imetniki nepremičnin katere se oddajajo v najem. (Dvakratnik davka kateri je določen za nepremičnine v katerih bivajo lastniki nepremičnine in seveda še davek od

oddajanja nepremičnin v najem.)

3. Imetniki nepremičnin katere niso naseljene in so bile kupljene kot naložba. (Dvakratnik davka kateri je določen za nepremičnine katere se oddajajo v najem.)

Obrazložitev! V R Sloveniji imamo več kot 20.000 praznih stanovanj in hkrati kronično pomanjkanje stanovanj. Več tisoč stanovanj se oddaja na črno, se ne plačuje davka za oddajanje nepremičnine v najem. Prav tako imamo nakupe nepremičnin v vrednosti 1 milijon € in več, katere so kupljene zgolj kot naložba in so prazne.

Ne vem sicer kaj počne FURS in ne povpraša teh kupcev od kje jim denar za nakup. Prav tako se ne kontrolira bank pri odobritvi enormnih kreditov, od takšnega poslovanja tudi bančne luknje, katere se potem krpajo z davkoplačevalskim denarjem.

17 glasov

27 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sony 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji